Středeční tiskovou konferenci Febiofestu ovládli Sametoví teroristé a Dieter Kosslick

[singlepic id=7506 w=150 h=150 float=left]Víte co mají společné Dieter Kosslick a Sametoví teroristé? Berlinále!
 
 
 
[singlepic id=7507 w=250 h=250 float=right]Dieter Kosslick, ředitel Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně, přijel na Prahy především proto, aby mohl převzít sošku Kristiána, kterou MFF Praha – Febiofest uděluje za celoživotní dílo. Kosslick zavtipkoval: „Kristián je mnohem těžší než náš Zlatý medvěd.“ Navíc se svěřil, že má k Česko-Slovenské tvorbě velmi kladný vztah a obdivuje náš Febiofest. Rád by navázal i užší spolupráci, která by se týkala především jedné festivalové programové sekce. Film spojený s gastronomií mohli diváci na Berlinále poprvé okusit před osmi lety. Netrvalo dlouho a tato kombinace se stala hitem. Kapacita 2000 míst bývá vyprodána během dvou minut on-line prodeje.

[singlepic id=7509 w=250 h=250 float=right]Druhá část tiskové konference se točila kolem Sametových teroristů, kteří získali na prestižním německém festivalu Cenu diváků. Za stůl se žluto-bílým ubrusem zasedla bohatá filmová delegace. Režisérské a scénáristické trio zastupovali Peter Kerekes a Pavol Pekarčík. Setkat jsme se mohli i s herečkou Ivou Škrbelovou a Vladimírem Hlučínem, jehož životní peripetie (a nejen jeho) nám dílo přibližuje. Peter Kerekes přiznal, že každý z režisérů měl vlastní vizi, jak film natočit. Ve finále ale vznikla čtvrtá, společná cesta. Richard Němec z distribuční společnosti Verbascum Imago, s.r.o. říká: „Podle mě má film velký potenciál.“ Fotogalerii z obou částí tiskové konference naleznete na našem FB profilu.

Sametoví teroristé projekcí na Febiofestu rozhodně nekončí. Plánují i tour po dalších světových festivalech. Chtějí navštívit například Toronto, Mnichov či Varšavu. Pokud chcete vidět snímek, jenž nekousává velmi ožehavá témata, můžete si na něj do českých zajít od 10. dubna 2014.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací