Filmové události #11/23: Ceny Oscar byly předány, Tarantino chystá svůj poslední film

S plakáty přišlo desáté Rychle a zběsile i sedmá Mission: Impossible.

Proběhlo udílení prestižních Oscarů, nejvíce jich posbíralo sci-fi Všechno, všude, najednou. Quentin Tarantino odhalil novinky ke svému poslednímu snímku. James Gunn chystá nového Supermana. V prvním traileru se představila hraná adaptace Malé mořské víly. Ukázku nabídlo i drama BlackBerry. První klip je tu také k netflixovskému akčňáku akčňáku Chupa. S novým plakátem přišlo desáté Rychle a zběsile. Plakátem se představilo i sedmé pokračování série Mission: Impossible. Na závěr je tu jedna smutná zpráva – opustil nás herec Lance Reddick.

#11/23

Letošní sezóna filmových ocenění byla v uplynulém týdnu uzavřena poté, co proběhlo slavnostní udílení Oscarů. Na 95. ročníku, kterým provedl moderátor Jimmy Kimmel, posbíral nejvíce sošek (sedm) snímek Všechno, všude, najednou, který si odnesl ocenění i za nejlepší film. Z herců pak slavili Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis, Brendan Fraser a Michelle Yeoh. Fraser si odnesl Oscara za svou roli v dramatu Velryba, zbylí tři herci pak za své výkony ve zmíněném nejlepším filmu večera. V animované kategorii zvítězil Pinocchio Guillerma del Tora, nejlepším cizojazyčným snímkem se stalo válečné drama Na západní frontě klip a nejlepším dokumentem Navalny.

Několika Oscary se pyšní režisér a scenárista Quentin Tarantino a jeho slavné snímky. Ten, již při uvádění akčního dramatu Tenkrát v Hollywoodu do kin, hlásal, že jeho další film bude jeho finálním. A v uplynulém týdnu přinesl první novinky k tomuto svému údajně poslednímu dílu. K dramatu, které nese název The Movie Critic, již Tarantino napsal scénář a s natáčením plánuje začít letos na podzim.

S novinkou přišel také jeho režisérský a scenáristický kolega James Gunn (Strážci Galaxie, Sebevražedný oddíl). Ten se spolu s Peterem Safranem stal loni hlavou filmového studia DC a oznámil své plány na oživení filmového světa DC. V uplynulém týdnu pak přišla zpráva o tom, že režie nového supermanovského snímku pojmenovaného Superman: Legacy se ujme právě sám Gunn. Detaily projektu zatím nejsou moc známé – víme akorát to, že role titulního hrdiny se již ujme někdo jiný než jeho dosavadní představitel Henry Cavill.

Bez trailerů by to nebylo ono, a přesně v průběhu reklam mezi udílením Oscarů přišel jeden docela velký. Představila se v něm totiž nejnovější hraná adaptace pohádky Malá mořská víla. V očekávané live action verzi slavné disneyovky (a příběhu Hanse Christiana Andersena) si hlavní roli zahraje Halle Bailey, po jejím boku se pak objeví Melissa McCarthy, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, Awkwafina či Lin-Manuel Miranda. Film vstoupí do kin v druhé polovině května.

Ukázku nabídlo i životopisné drama BlackBerry. To se zaměřuje na vzestup a pád prvního smartphonu, který vznikl pod hlavičkou BlackBerry. Snímek s hercem Jay Baruchelem v hlavní roli má naplánovanou premiéru na konci dubna.

V prvním klipu se představila i netflixovka Chupa. Když Alex na rodinné návštěvě v Mexiku najde v kůlně svého dědečka schované mládě chupacabry, vytvoří se mezi ním a tímto mytickým tvorem silné pouto. Alex a jeho bratranci a sestřenice se tak vydávají na dobrodružnou cestu, aby zachránili toto neobvyklé zvířátko. Snímek bude k vidění skrze Netflix již za necelé tři týdny.

Dále je tu také nový plakát k chystanému desátému pokračování ságy Rychle a zběsile, které zaútočí na kina již 18. května. Na posteru jsou k vidění všechny významné postavy a jejich představitelé jako Vin Diesel, Tyrese Gibson, Sung Kang, Ludacris, Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel, Jason Momoa, Daniela Melchior, Brie Larson, Charlize Theron nebo Scott Eastwood a další.

A s posterem přišlo i sedmé pokračování akční série Mission: Impossible. Na graficky jednoduchém plakátu je vertikálně napsaný název snímku, podél kterého padá z motorky Tom Cruise. Mission: Impossible Odplata – První část vstoupí do kin již letos v červenci a objeví se v ní, kromě Cruise, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Cary Elwes nebo Mark Gatiss.

Na závěr pak jedná smutná zpráva – opustil nás herec Lance Reddick. O hercově náhlém a nečekaném úmrtí ve věku 60 let informovala zahraniční média. Reddick se proslavil jako Charon ve filmové sérii John Wick či v pořadech Bosch, Wire – Špína Baltimoru nebo Fringe, propůjčil také hlas hlavní postavě animáku Farzar. Reddicka jako Charona pak za pár dní uvidíme ve čtvrtém pokračování Johna Wicka, tuto roli si ještě stihl zopakovat i pro spin-off Balerina, který ještě nemá přesné datum uvedení do kin.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací