Daniel Hůlka, Tereza Mátlová, Andrea Kalivodová a Ester Pavlů se předvedli v kostýmech z opery Rusalka

Oznámen byl i čestný host speciálního představení.

Jen pár dnů před slavnostní premiérou v Divadle Hybernia, se představila nová podoba Rusalky novinářům. Na tiskové konferenci jsme mohli vidět ústřední postavy, jako jsou Rusalka, Vodník, Ježibaba a Cizí kněžna v kostýmech Lukáše Bartoně.

V dramatických černých, něžných modrých a dráždivých růžových robách se předvedly Tereza Mátlová (Rusalka), Andrea Kalivodová (Ježibaba) a Ester Pavlů (Cizí kněžna). Trojice dam se pózovala nejen ve foyer divadla, ale i před budovou v centru Prahy, kde jejich přítomnost neunikla zvědavým turistům. Ženy poté doplnil Daniel Hůlka jako Vodník, kterého doprovázel zpěvákův věrný psí parťák.

„Naše Rusalka je výjimečná v tom, že se snažíme o prvotřídní uměleckou kvalitu a zároveň o srozumitelné scénické vyjádření přístupné širokému publiku. Všechny role jsou typově dokonale obsazeny, čímž podtrhujeme účinek libreta. Vzhledem k tomu že orchestrální part je proveden pouze klavírem a harfou, je srozumitelnost slova výrazně snazší a odkrývá hloubku textu. Opera je citlivě zkrácena a tím neklade takové nároky na pozornost posluchače. Naší touhou je, aby divák odcházel zasažen emocemi a hlubokým zážitkem“, uvedl umělecký šéf a zakladatel projektu Opera lidem Vladimír Chmelo, kterého uvidíme a uslyšíme jako Hajného.

Vladimír Chmelo navíc za asistence Daniela Hůlky odtajnil i čestného hosta páteční premiéry, kterým je jedna z nejslavnějších představitelek Rusalky, a to operní pěvkyně Gabriela Beňačková, která se všemi účinkujícími a tvůrci oslaví během slavnostní akce své narozeniny.

Na hladký průběh tiskové konference dohlížela manželka představitele Vodníka a manažerka projektu Barbora Hůlková. Jak to na setkání s novináři vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací