Při křtu knihy Dějiny tetování tekla krev

dejiny_tetovani_00Kde se vzala „kérka“?

Tetování, zajímalo vás někdy, jak a proč vlastně vzniklo? Co vedlo lidi k tomu, aby svoji pokožku obohatili o nejrůznější obrazce a výjevy? Tisíce let staré umění prošlo stejně jako my vývojem. Magické rituály, léčebné praktiky, odlišení se od druhých či vyjádření své osobnosti, to je jen zlomek toho, čím tetování může být. Martin Rychlík ve své knize Dějiny tetování zve všechny čtenáře na poutavou cestu historií a odhaluje mnohá tajemství této fascinující techniky.

Kniha, jež vychází v nakladatelství Mladá fronta, se může pochlubit nejen velmi poutavým obsahem, ale i vskutku netradičním křtem. V Paláci knih Luxor, kde slavnostní akt probíhal, teklo nejen šampaňské, ale i krev. Všichni přítomní na vlastní oči sledovali, jak takové tetování vzniká. Zkušený profesionál vytvářel složitý obrazec bez použití jakéhokoliv pigmentu, jednalo se pouze o precizní práci skalpelem. Zvědavé duše mohli dokonce prověřit svoji zručnost, uchopit do ruky nefalšovanou tetovací jehlu a zkrášlit předem připravený pomeranč.

Kmotrem poučné publikace se stal prof. JUDr. Vladimír Franz, jenž je autorem i poetické předmluvy. Dokážete si představit někoho vhodnějšího? Jak to na opravdu nápadité a netradiční akci vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem FB profilu. Pozor, některé záběry jsou pouze pro otrlé.

krest_dejiny_tetovani_01

krest_dejiny_tetovani_02

krest_dejiny_tetovani_03

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací