Filmové události #33/14: Dexter krade, Nelidé nás zachrání, Betty dál svádí

jumanji_1995_posterZachováváme dědictví mrtvých!
 
Snad právě u našich zesnulých můžeme nejlépe docenit jejich odkaz a neříkám to jen proto, že v průběhu končícího týdne zesnuli dva herečtí velikáni. V případě tvůrčích duchů má totiž po jejich smrti naději i tvorba doposud tak, či onak nezpracovaná. Jak brzy uvidíte, týká se to například Stanleyho Kubricka nebo spisovatele Franka Herberta. Pokud jde o herce, kteří jsou mrtvi již delší dobu, i na jejich práci lze navázat. T. Hiddleston možná brzy vystřídá Charltona Hestona jako Ben Hur.
 
 
Zemřel R. Williams (21. 7. 1951 – 11. 8. 2014)

Sebevraždu v pondělí spáchal jeden z nejvýraznějších amerických filmových komiků. Robin Williams, ačkoliv narozen do bohaté rodiny manažera a bývalé modelky, viděl od mládí smysl svého života v herectví, které mu umožnilo vyrovnat se s jeho těžkou introverzí. Publiku se představil koncem 70. let na televizních obrazovkách, kdy díky svému výkonu jako mimozemšťan Mork v epizodě seriálu Happy Days získal spin-off Mork & Mindy. Roku 1978 se objevil v komedii Can I Do It ‚Till I Need Glasses?. Ikonickou roli si pro něj připravil hraný Pepek Námořník, ale také Svět podle Garpa, Společnost mrtvých básníků, Doktor Flastr, Dobré ráno, Vietname nebo Mrs. Doubtfire – Táta v sukni. V roce 1998 získal Oscara za ztělesnění geniálního matematika v psychologickém dramatu Dobrý Will Hunting. Do neveselých situací vnášel vkusně humor, ale uměl diváka také „nakazit“ svým smutkem. Jeho smrt zjevně znamená, že již nedojde k avizovanému natočení sequelu k Tátovi v sukní (viz Filmové události #16/14). Posledním filmem se pro něj stal The Angriest Man in Brooklyn. Příští rok budeme moci jeho hlas ještě uslyšet v animované komedii Absolutely anything. Život mu kazily deprese, vyčerpání a epizody drogové závislosti. Podle manželky Susan Schneiderové se u třiašedesátiletého muže začala nedávno projevovat Parkinsonova choroba.


Ben Laufey

Ruský režisér Timur Bekmambetov (Noční hlídka, Abraham Lincoln: Lovec upírů) nám v příštích letech přinese remake Ben Hura, oscarového filmu z roku 1959 o vysoce postaveném Hebrejci zotročeném Římany. Jedním z hlavních kandidátů na nástupce původní hvězdy Charltona Hestona je údajně Tom Hiddleston (Avengers, Crimson Peak).


Zemřela L. Bacall (16. 9. 1924 – 12. 8. 2014)

V devětaosmdesáti letech nás opustila dáma, jež zasáhla Hollywood před sedmi dekádami. Lauren Bacall si po modelingu a kariéře na Broadwayi zahrála poprvé před kamerami ve válečném thrilleru Mít a nemít z roku 1944, kde se objevila po boku budoucího manžela Humphreyho Bogarta. Ostatně, k němu se vracela pravidelně skrze role ve snímcích jako Hluboký spánek, Temná pasáž nebo Key Largo. Byla velice politicky aktivní, především jako odpůrkyně McCarthyho tažení proti údajným komunistům. Padesátá léta si pro ni přichystala i veselohry (Jak si vzít milionáře, Módní návrhářka), ale nemohla se vyhnout světu dobrodružství a záhad (Severozápadní hranice, Vražda v Orient expresu). Ve starším vydání si ji můžete pamatovat ze snímků, jako Misery nechce zemřít nebo Jednou se sejdeme. Před pěti lety obdržela čestného Oscara. Výkon v muzikálu Woman of the Year jí vynesl cenu Tony Award. Za účinkování v televizi byla třikrát nominována na Emmy. Filmovou rolí se naposledy připomenula roku 2012 snímkem The Forger.


Sekera válečná i obětní

Zesnulý Frank Herbert je dnes znám především jako autor sci-fi ságy Duna. Napsal ovšem mnoho dalších děl, včetně realistického románu Soul Catcher z roku 1972. Producent Dimitri Villand nyní získal práva na jeho zfilmování. Dramatickou zápletku odstartuje indián Katsuk, který unese syna bělošského politika, aby jej rituálně obětoval. Chlapec nemá ponětí o úmyslech svého únosce a začne jej obdivovat.


Bohabojný lupič Dexter

Americká televizní stanice Entertainment One chystá minisérii God Fearing Man podle nenatočeného projektu Stanleyho Kubricka. Michael C. Hall alias slavný zabiják Dexter ztělesní Herberta Emersona Wilsona, kanadského baptistického kazatele, z něhož se stal bankovní lupič a jeden z nejlepších kasařů.


Původ Kožené tváře

Prequel k hororové sérii Texaský masakr motorovou pilou se bude jmenovat po svém kanibalském záporákovi, tedy Leatherface. Jeho scénář napíše zatím „nevyzkoušený“ Seth M. Sherwood.


Hoth a Endor dohromady?

Dnešní várku potenciálních spoilerů zahájíme možnými fámami z natáčení Star Wars: Epizody VII. Padouchy mají v ní být Inkvizitoři, uživatelé Temné strany síly, kteří nebyli „vysvěceni“ na řádné Sithy. Nejprominentnější z nich je opět kyborg, hrůzu nahánějící muž s tváří z poloviny mechanickou. Pokud je tvrzení pravdivé, vysvětlovalo by, proč byla postava Adama Drivera v minulosti popisována jako „padouch ve stylu Dartha Vadera“. Samotný temný pán se má znovu objevit ve flashbacku, stejně jako jeho dcera princezna Leia, tentokrát v podání Billie Lourd. Impérium v době příběhu skutečně buduje novou zbraň hromadného ničení (viz Filmové události #30/14) na planetě se zasněženým lesem, přirovnávané ke krajině severu za Zdí ze Hry o trůny.


Lex vykrádá Krypton

S každou zprávou působí bláznivěji nový příběh o hrdinech z DC Comics. Server GeekTyrant se dostal k údajnému popisu plánů hlavního záporáka Lexe Luthora (Jesse Eisenberg) z Batman v Superman: Dawn of Justice. Zákeřný boháč měl získat po útoku generála Zoda v Muži z oceli trosky kryptonských zařízení a mrtvolu samotného generála. S pomocí ukořistěné technologie dokonce syntetizoval i Kryptonit, materiál, jenž Supermana zbavuje jeho sil. Právě pro něj se má do Lexova sídla vypravit Batman (Ben Affleck). Zpráva naznačuje, že pro Luthora je důležitější genetický materiál, s nímž možná vytvoří obávané monstrum Doomsaday. Podle zpráv bude vrcholem filmu bitva mezi Supermanem a upraveným Zodem, a Batmanovo zápolení, kterak se snaží probojovat do věže své vlastní společnosti – Wayne Tower.


Vyberte ze dvou Aquamanů

V záři reflektorů jsou stále Batman se Supermanem, jejich kolegové z Justice League by na ně mohli začít žárlit a proto je třeba jim chystat nová díla. Hned dva scénáře k samostatnému dobrodružství Aquamana si společnost Warner Bros. objednala u Willa Bealla (Gangster Squad – Lovci mafie) a Kurta Johnstada (300: Bitva u Thermopyl, 300: Vzestup říše). Doufejme, že autoři budou mít inspiraci a studio vybere moudře. Superhrdinu má v Batman v Superman: Dawn of Justice podle stále nepotvrzených informací hrát Jason Momoa (Ha o trůny, Barbar Conan).


V. Diesel a ostatní nelidé

A teď se vraťme k frekventovanějším vodám Marvelu. Po Avengers a Strážích Galaxie přibudou k superhrdinským filmovým týmům s touto značkou také Inhumans. Kreeové, národ padoucha Ronana, totiž kdysi experimentovali na primitivních pozemských lidech. Své pokusy byli mimozemšťané nuceni ukončit kvůli znepokojivým předpovědím, nicméně výsledkem se stala společnost na skrytém ostrově Attilan. Navzdory své izolaci se jejich královská rodina rozhodla chránit obyčejné smrtelníky. Medusa s vlasy silnějšími než ocel byla členkou Fantastické čtyřky, stejně jako Crystal vládnoucí základním elementům, která se z ní dostala dokonce až do Avengers. Dále vzešli z řad Inhumans například supersilný Karnak, moře obývající Triton nebo psovitý teleporter Lockjaw.

Scénář k chystanému filmu napsal Joe Robert Cole, režisér thrilleru Amber Lake. Ten bude zřejmě dále upravován, stejně jako James Gunn rozpracoval prvotní náčrt Strážců Galaxie scénáristky Nicole Peltz. Po účasti dle vlastních slov touží Vin Diesel, který propůjčil svůj hlas Grootovi ve Strážcích.


Cybertron bez Baye?

Čtyři Transformeři byli na režiséra Michaela Baye asi příliš, a tak pátým dílem měnících se robotů zřejmě pověří zatím neznámého nástupce. Údajně se chce věnovat jiným příběhům, nicméně někteří připomínají, že podobně se vyjadřoval i po dokončení Transformers 3. Podle příběhu posledního filmu můžeme očekávat, že pátý snímek poodhalí stvořitele mechanického života z planety Cybertron.


Želví mutanti střeží válečnou Godzillu

Původně měl do amerických kin vtrhnout tank ze snímku Fury pod velením Brada Pitta až 14. listopadu. Studio Sony však náhle uspíšilo premiéru už na 17. října 2014. Se Shiou LaBeoufem nebo Michaelem Peñou zažije Brad peklo během posledních dní Třetí říše.

Jelikož Garetha Edwardse v nejbližší době zaměstná spin-off z prostředí Star Wars, přinese nám již potvrzenou druhou Godzillu až za tři roky – 8. června 2018.

Impresivními tržbami si nové Želvy Ninja zajistily pokračování. Paramount stanovil jeho premiéru na 3. června 2016. Sequel nás možná zavede i do Dimenze X, vesmíru vojevůdce Kranga. Jednička vstupuje do našich kin již 21. srpna 2014.

Pixels, sci-fi komedii Chrise Columbuse, potkal opačný osud než Fury. Z poloviny příštího května bylo její uvedení na plátno přesunuto na 24. července 2015. V celovečeráku inspirovaným čtyři roky starým kraťasem napadne Zemi rasa mimozemšťanů považující naše staré videohry za vypovězení války. Zachránit nás mohou pouze hráči v podání Adam Sandlera, Petera Dinklage nebo Joshe Gada.

Strážci vesmíru budou s příšerami bojovat ve svém novém filmu od 22. července 2016.


Jaké to je uklízet po superpadouších?

Krátký kreslený snímek Alana Wooda – Henchmen: Ill Suited – zaujal natolik, že jej skupina filmařů ze studia Gary Sanchez Productions chce rozšířit na celovečerní zábavu. V jeho prostředí, totiž Superpadoušském městě, by se jako doma cítili Gru z Já, padouch nebo Megamysl. Chaos ale způsobí řadový uklízeč, jenž v muzeu najde starý oblek poskytující supersíly. Film budou produkovat Will Ferrell, Adam McKay a Chris Henchy, scénář k němu napíše Dennis McNicholas (Saturday Night Live).


Čtyřiaosmdesátiletá kráska

Herec a televizní producent Simon Cowell dává dohromady celovečerní film o kreslené postavě Betty Boop, označované za první animovaný sexsymbol. Jeho vlastní společnost Syco Entertaiment bude na projektu pracovat s Animal Logic Entertainment, tvůrcem LEGO® příběhu.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací