Tři bratři: Rozhovor se Zdeňkem Piškulou

tri_bratri_piskula_rozhovor_00Piškula byl zvědavý, co na jeho zpěv řeknou lidé.
 
 
Pohádka režiséra Jana Svěráka Tři bratři v současnosti vládne v českých kinech. Nejmladšímu ze tří ústředních hrdinů (nerozhodný Matěj), kterého si zahrál talentovaný Zdeněk Piškula, jsme položili několik všetečných otázek. Sympatického mladíka můžete znát například z rodinného seriálu Doktoři z Počátků a myslím si, že o něm ještě uslyšíme.
 
 

tri_bratri_piskula_rozhovor_01

Červený koberec: Film Tři bratři je pohádka pro děti. Toužil jste po tom, zahrát si v pohádce?

Zdeněk Piškula: Já jsem zatím na začátku kariéry, takže jsem nepřemýšlel o tom, že bych si mohl vybírat. A pohádka, to je jasný a hlavně od Svěráků, kdo by to nepřijmul.

Červený koberec: Vaše filmové bratry hráli Tomáš Klus a Vojta Dyk, kteří mají již řadu hudebních i filmových zkušeností. Byl jste rád, že jste si mohl vedle nich zahrát?

Zdeněk Piškula: Já jsem se snažil roli hrát podle svého. Nechtěl jsem, aby to bylo, Vojta Dyk to dělá takto, tak se ho pokusím napodobit. To ne. A doufám, že se mi to vyplatilo.

Červený koberec: Ktri_bratri_piskula_rozhovor_02lus i Dyk jsou zpěváci, ale i vy máte zkušenosti se zpěvem, muzikálem.

Zdeněk Piškula: Ano, to sice mám, ale takové menší.

Červený koberec: Jste tedy rád, že jste si mohl ve filmu Tři bratři zazpívat?

Zdeněk Piškula: Určitě jsem moc rád. Hlavně, že můj zpěv pozná svět a řekne, jaké to je (smích). Protože od maminky samozřejmě slyším je to krásné, je to krásné… Uvidím, co na to řeknou lidi opravdu upřímně.

Červený koberec: Jak se Vám učily texty? Šlo to lehce nebo jste měl problémy?

Zdeněk Piškula: Já jsem ty písničky poslouchal. Takže to máte, jako když posloucháte písničku hodinu a pak si ji zpíváte.tri_bratri_piskula_rozhovor_03

Červený koberec: V pohádce vystupuje strašlivý vlk. Vy jste se asi vlka nebál, ale jaké to bylo hrát s loutkou? Nebo byste raději počítačovou animaci?

Zdeněk Piškula: Loutka je určitě lepší. Nedokáži si představit, že bych mluvil do prázdna nebo na tenisový míček. Jsem moc rád, že tam byla loutka.

Červený koberec: Nebylo Vám trochu líto, že vy jediný jste měl „zamluvenou“ nevěstu?

Zdeněk Piškula: Je to jen film, takže mi to nevadilo.

Červený koberec: Máte již další nabídky?

Zdeněk Piškula: Momentálně natáčím dva seriály, ale že by přicházely nabídky kvůli Třem bratrům, to ne.

tri_bratri_piskula_rozhovor_blikacka

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací