7 trpaslíků / Der 7bte Zwerg – recenze

7_trpasliku_plakatPolibek z pravé lásky se nikdy neomrzí.
 
 
 
Všechny děti, ale i dospělí bezesporu znají klasické příběhy, jako je Šípová Růženka, Červená Karkulka, Sněhurka a sedm trpaslíků, Kocour v botách a mnohé další. Nejnovější animák z pohádkového prostředí nás zavede do království, které se chystá na velkou událost. Spanilá Růženka již brzy na dortu sfoukne osmnáct svíček a navždy se zbaví zlé kletby. Oslava narozenin královské dcerky jakoby se odehrávala v Hollywoodu. VIP hosté přijíždějí dlouhými limuzínami, vystavují se bleskům fotografů na červeném koberci a jsou podrobeni nelítostnému komentáři reportérského dua Karkulka a Vlk.

Není radno chválit dne před večerem.Říkáte si, že zatím to zní dobře. Že by to mohla být docela „vtipná crazy jízda“? Bohužel jsme teprve na začátku a není radno chválit dne před večerem. Hlavními hrdiny 88 minut dlouhého dobrodružství jsou Špunťa a zbývajících šest trpaslíků, kteří se (tak trochu vlastním zaviněním) vydávají na záchrannou misi, jež je více předvídatelná, než by se po poměrně vtipném úvodu mohlo zdát.

Nedá se říci, že bychom během putování nenarazili na občasné vtípky, ale jejich množství nemá šanci až moc jednoduchý příběh náležitě oživit. O určitou dávku „okořenění“ se postará Sněhurka, jejíž sukénka je proklatě krátká a pózy evokují spíše jiný filmový žánr, než je animák pro děti.

Součástí děje, jak už to u podobných snímků bývá zvykem, je i mnoho písniček. Po vyslechnutí několika z nich je ovšem jasné, že se 7 trpaslíků ve šlépějích úspěšného Ledového království nevydá (Oscar za Nejlepší původní píseň – „Let It Go“).

Animované dobrodružství 7 trpaslíků se snaží moderním způsobem převyprávět známou pohádku. Ze začátku má sice hezky našlápnuto a úvod určitě navnadí na další minuty, ale postupem času se stává vyprávění stále tuctovitější, předvídatelnější a jednodušší.
 
 

Napadlo vás někdy, že je Červená Karkulka prostě k sežrání?

7_trpasliku_2014_foto_02
 
 

Cestovat autobusem? Ani náhodou! Teď je in dračí linka.

7_trpasliku_2014_foto_01
 
 

Blýská se na krušné časy.

7_trpasliku_2014_foto_06
 
 

55%

7 trpaslíků / Der 7bte Zwerg

Animované dobrodružství 7 trpaslíků se snaží moderním způsobem převyprávět známou pohádku. Ze začátku má sice hezky našlápnuto a úvod určitě navnadí na další minuty, ale postupem času se stává vyprávění stále tuctovitější, předvídatelnější a jednodušší.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací