John Wick – recenze

john_wick_plakatPřed Babou Jagou vás ani neprůstřelná vesta a komando neochrání.
 
 
 
John Wick (Keanu Reeves) žil poklidný život se svou milovanou ženou. Cesty Boží jsou ale nevyzpytatelné a růžový obláček se vypařil stejně rychle, jako vyplul na oblohu. Jeho drahá polovička zemřela a Johnovi se tak zhroutil svět. Právě v tuto chvíli se na scéně objeví zlodějíčci v čele s chvástavým mladíkem Iosefem Tarasovem (Alfie Allen), kteří ukradnou truchlícímu muži luxusní káru, zabijí milovaného psa a zdemolují vybavení domu. John Wick, bohužel pro ně, není obyčejným chlápkem z předměstí, ale obávaným nájemným vrahem v důchodu, který se rozhodne tvrdě pomstít.

Akční film, který staví na tom, že hlavnímu hrdinovi bylo sáhnuto na to, co je mu drahé a on si to nenechá líbit, bylo natočeno již mnoho. Každý z nás by na místě dokázal vyjmenovat několik z nich. Stojí proto John Wick za zhlédnutí, nebo se dočkáme pouze nudného mlácení prázdné slámy? Kouzlo tohoto žánru ovšem nestojí až tak na originalitě děje, ale na tom, jak jsou jatka podána. Jak moc nás dostane atmosféra a charisma padouchů i hrdinů.

Během 101 minut musí zemřít 94 nešťastníků.V hlavní roli se nám představí Keanu Reeves, který všechny uhranul v trilogii Matrix či jako Constantine ve stejnojmenném filmu. Po menší odmlce a ne příliš vyvedeném dobrodružném fantasy počinu 47 róninů je zpět a ve špičkové formě. I když herec letos oslavil padesátku, vrhl se do tvrdého tréninku a my tak můžeme pouze s otevřenou pusou sledovat to, co na plátně osobně předvádí. Souboje tváří v tvář plné tvrdých úderů jsou doplněny o přesně mířenou střelbu. Film se ovšem může pochlubit nejen skvěle obsazeným ústředním hrdinou. Smrtonosný tanec Keanu Reevese skvěle doplňuje i Michael Nyqvist (Mission: Impossible – Ghost Protocol), Alfie Allen (Hra o trůny), Willem Dafoe a další.

John Wick nás nenechá ani chvíli oddechnout. Vždyť taky během 101 minut musí zemřít 94 nešťastníků. Po citlivém úvodu, kdy se seznámíme s Johnem, jeho žalem a motivací pomsty snímek nabírá na rychlosti. Velmi povedený je i fakt, že ne všechny vraždy vidíme na vlastní oči. Dočkáme se tak nejen krvavých jatek a křupání kostí, ale i náznaků za zamlženým sklem a podobně. Opomenuta nesmí zůstat ani nastíněná etika a pravidla, které se mezi vrahy z povolání dodržují. Porušení se přísně trestá.

Natočit skvělý přímočarý akční thriller není vůbec jednoduché, ale režisér Chad Stahelski to dokázal. Ve chvíli, kdy Keanu Reeves oblékne svůj pracovní chic oblek, je téměř nemožné z něj spustit oči. Jeho tvrdý a odhodlaný pohled nevěstí pro jeho oběti nic dobrého, ale nám je příslibem skvělých akčních orgií. Navíc motiv i občasný šrám propůjčují snímku i určitou dávku lidskosti.
 
 

Pomodlete se, John Wick přichází.

john_wick_foto_02
 
 

Rozmazlený grázlík již brzy dostane lekci slušného chování, na kterou do smrti nezapomene.

john_wick_foto_03
 
 

Připijme si na dlouhý a spokojený život.

john_wick_foto_10
 
 

90%

John Wick

Natočit skvělý přímočarý akční thriller není vůbec jednoduché, ale režisér Chad Stahelski to dokázal. Ve chvíli, kdy Keanu Reeves oblékne svůj pracovní chic oblek, je téměř nemožné z něj spustit oči. Jeho tvrdý a odhodlaný pohled nevěstí pro jeho oběti nic dobrého, ale nám je příslibem skvělých akčních orgií. Navíc motiv i občasný šrám propůjčují snímku i určitou dávku lidskosti.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací