Včelí lid od Marcely Remeňové odhaluje nová tajemství Osmi světů

krest_vceli_lid_obr_00Jan Potměšil a F. A. Brabec pokřtili pětisetstránkové dobrodružství odehrávající se v jiné galaxii.

Je tomu právě rok, kdy jsme se mohli poprvé začíst do tvorby mladinké autorky Marcely Remeňové. Její sci-fi prvotina Osm světů nás seznámila s rodinou Layerových, kteří adoptovali pětiletou holčičku Leu. Mladá dívka žila poklidný život v New Yorku až do svých sedmnácti let, kdy se dozvěděla, že Layerovi nepochází z této galaxie. Od tohoto okamžiku Lea prožívá jedno nečekané překvapení za druhým. Napínavé akční dobrodružství končilo stejně nenadále, jako začalo a nám nezbývalo nic jiného, než si celý rok okusovat napětím nehty.

Čekání je naštěstí u konce a my se s Leou a všemi oblíbenými postavami potkáváme znovu ve druhé části osmisvěťanské trilogie s názvem Včelí lid. Tentokrát nás ovšem čeká mnohem drsnější příběh, který nám odhalí, že se toho v Lee skrývá mnohem více, než i ona sama tuší.

Stejně jako loni,  i letos proběhl slavnostní křest a představení knihy Včelí lid v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. K režisérovi a kameramanovi F. A. Brabci se jako kmotr připojil i oblíbený český herec Jan Potměšil, který přečetl i několik ukázek z knihy. O černobílé ilustrace se tentokrát postaral Tomáš Hájek, jehož autoportrét zdobí i obálku publikace.

Po slavnostním křtícím aktu proběhla i žádaná autogramiáda. Na podpis od Marcely Remeňové ve frontě čekalo několik desítek nadšených čtenářů. Podpořit autorku přišla u její profesorka z gymnázia a usměvavé spolužačky. Jak to na akci vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

krest_vceli_lid_obr_01

krest_vceli_lid_obr_04

krest_vceli_lid_obr_02

krest_vceli_lid_obr_03

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací