Filmové události #48/14: Renčovy milióny, Michelle pro Wonder Woman, Elsa podruhé

BvS_obr_wonder_woman_gal_gadotKolik podob má zlo?
 
 
Vypadá to, že pokud jde o herecké obsazení, nejsou v poslední době v kurzu ani tak představitelé dobra, jako spíš jejich protivníci. Bond zřejmě totiž našel nového Blofelda, filmoví X-Meni mají jasno o úplně novém soupeři a nikdo nebude zlejší než Matthew McConaughey. Naopak, náznak temnoty ve prospěch dobra se bude snažit využít Guillermo del Toro. Dokonce i ti často proklínaní námezdní lovci ze Star Wars možná vykonají něco pozitivního…
 
 
Klaňme se umění Asie!

Celý následující týden se bude v pražských kinech Lucerna a Světozor odehrávat 10. ročník festivalu Filmasia. Orientální (především korejskou) tvorbu představí 28 filmů, počínaje dramatem Operace Sunjatsen a konče lehce komediálním příběhem z blázince Jsem kyborg, ale to nevadí. Pokud hledáte skutečnou sci-fi, potěší vás Snowpiercer. Na konflikty v tchajwanské společnosti poukáže Rýžový terorista a můžete si třeba připomenout původního Oldboye.


 

Renč a Baarová vysáli většinu podpory

Sedm členů Rady státního fondu kinematografie se distancovalo od nového přerozdělení dotací pro české filmaře. Z původních 31 žadatelů se do užšího výběru dostalo 14 projektů, ale peníze získaly na základě anonymního hlasování pouze tři z nich. Vůbec nejvyšší podporu, tedy 15 miliónů korun, obdržela biografická Hodina pokušení – Lída Baarová od režiséra Filipa Renče. Miloš Zábranský obdržel na své Tenkrát v ráji 6 miliónů a Josef Abrhám ml. se musí spokojit s 4 milióny podpory pro Když nemůžeš, přidej. Renč dostal třikrát větší částku, než je v současnosti zvykem.


 

Christoph Blofeld

O Christophu Waltzovi jsme nedávno slyšeli jako o pravděpodobném hlavním padouchovi v nové bondovce (viz Filmové události #46/14). Konkrétně nejspíše půjde o ikonického Ernsta Stavro Blofelda, Bondova protivníka ze šesti filmů. Jeho nová podoba by měla odpovídat atmosféře rebootu, avšak svou bílou kočku si snad ponechá.


 

Příliš krotcí Postradatelní?

Sylvester Stallone v rozhovoru pro internetový magazín Crave připustil, že Expendables: Postradatelní 3 udělali chybu, když se snažili zajistit diváky vstřícnou úrovní přístupnosti PG-13. Slíbil, že případné pokračování bude daleko krvavější. Jistě jsme si všichni oddychli.


 

Hawking v Dubaji

Teorie všeho, životopisný film o fyzikovi Stephenu Hawkingovi a jeho ženě Jane, zahájí Dubajský mezinárodní filmový festival. Celkově 118 projekcí z období od 10. do 17. prosince zakončí muzikál Čarovný les. Hawinkgův život budou moci Češi poznat poprvé 26. února 2015.


 

Dcera vládce Apple?

Natalie Portman byla obsazena do problémového životopisného snímku o Stevu Jobsovi, jehož se nedávno vzdala společnost Sony a dle očekávání se jej ujal Universal. I když neznáme její roli, zřejmě půjde o Jobsovu dceru Lisu, údajnou hrdinku příběhu, jak ji charakterizoval scénárista Aaron Sorkin. Počítačového génia si s největší pravděpodobností zahraje Michael Fassbender.


 

První vítězství povstalců

Nedávným trailerem teprve začíná šílenství kolem vzkříšené ságy Star Wars. Možná známe námět prvního spin-offu z tohoto světa. V režii Garetha Edwardse (Godzilla) by mohla vzniknout heistová výprava námezdních lovců, kteří ukradnou plány první Hvězdy smrti. Navíc se proslýchá, že Disney chystá animovaný seriál odehrávající se v době prequelové trilogie.


 

Komiksovou Amazonku doprovodí…

Samostatný film o superhrdince Wonder Woman (Gal Gadot) našel režisérku v Michelle MacLaren (Perníkový táta, Hra o trůny). Výsledku její práce se dočkáme v létě 2017.


 

Izákova apokalypsa

Oscar Isaac (V nitru Llewyna Davise, Star Wars: Síla se probouzí) vstupuje do světa Marvelu jako prastarý mutant s vpravdě apokalyptickým jménem, hlavní padouch filmu X-Men: Apocalypse. Tým profesora Xaviera (James McAvoy) se s ním utká během alternativních 80. let.


 

Deckard replikantům ustupuje

Ridley Scott slíbil, že natáčení druhého Blade Runnera začne již v příštím roce, i když tentokrát předá režii někomu jinému. Lovec replikantů Rick Deckard (Harrsion Ford) se objeví až v posledním dějství dobrodružství.


 

Del Torovy temné plány

Guillermo del Toro dokončil svůj scénář ke komiksovému projektu Dark Universe, příběhu týmu Justice League Dark. Nyní je už na společnosti Warner Bros, jestli dá dohromady mága Constantina, sexy iluzionistku Zatannu, nemrtvého superhrdinu Deadmana a další.

Režisér předal veřejnosti také nové detaily o chystané dvojce Pacific Rimu: Útoku na Zemi. Svět v něm byl zdánlivě zbaven hrozby netvorů Kaiju. Otázkou je však, co se stane s technologií bojových robotů Jaegerů. Rozhodně nepřijdeme o dvojicí potrhlých vědců (Charlie Day a Burn Gorman).


 

Hráč č.1 je skoro připraven

Jeden ze svých scénářů také dokončil Zak Penn po kompromisech nutných pro adaptaci Ready Player One, sci-fi knihy Ernesta Clinea.

Jak jsme již uváděli, její děj se odehrává ve čtyřicátých letech našeho století. Osmnáctiletý Wade Watts tráví většinu času v OASIS, virtuálním světě stvořeném podivínským géniem Jamesem Hallidayem. Programátor zemřel již před pěti lety a zanechal v systému komplikovanou hádanku. Vítěz zdědí jeho nesmírné bohatství. Wade jednoho dne vyřeší první část a stane se tak cílem bezskrupulózní korporace IOI a jejích profesionálních hráčů přezdívaných „sixeři“. S několika přáteli a hlavně bohatou znalostí geekovské kultury 80. let musí Wade vyluštit Hallidayovy šifry.

Odpovědné osoby nyní budou muset zajistit práva na produkty zmíněné v konečné verzi scénáře.


 

Zlo samo o sobě

Matthewovi McConaugheymu (Klub poslední naděje, Interstellar) je podle deníku The Guardian souzeno být Randallem Flaggem, antagonistou čtyřdílného zpracování Svědectví, románu Stephena Kinga. Flagg je démonické ztělesnění zla a ve světě ničeném novým virem chce šířit smrt.


 

Americký svátek, prokletí mimozemšťanů!

Studio Fox teprve nedávno dalo oficiálně zelenou Dnu nezávislosti 2. Jakmile režisér Roland Emmerich podepíše smlouvu, začne společnost obsazovat hlavní role. Mezi postavy se každopádně nevrátí kapitán Steve Hiller v podání Willa Smithe. Sequel se do kin dostane v létě 2016 – 20 let po dílu předchozím.


Arendelle má důvod k obavám

Herečka Idina Menzel poprvé zmínila, že studio Disney chystá pokračování veleúspěšného animáku Ledové království. Sama doufá, že si opět zopakuje svou roli královny Elsy.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací