Tučňáci z Madagaskaru / The Penguins of Madagascar – recenze

tucnaci_z_madagaskaru_plakat„Na 95 % to skončí krutou smrtí v plamenech.“
 
 
 
Někdy jsou vedlejší postavičky natolik výrazné, že je jen otázkou času, kdy si ukradnou čas jenom sami pro sebe a vznikne celovečerní film s nimi v hlavní roli. Příští rok v létě budeme moci zjistit, co dělali Mimoňové před tím, než potkali Grua. Než se dostane ke slovu žlutá, máme tu výraznou černo-bílou kombinaci. Vychytralé a mazané komando Tučnáků z Madagaskaru uteče z cirkusu a vydá se vstříc dobrodružství na vlastní pěst.

Středobodem veškerého dění na plátně není pouze ústřední tučňácká čtveřice, ale i všichni ostatní nelétaví ptáci ve fraku. Tak nějak se totiž stalo, že jejich roztomilost leží v žaludku šílenému psychopatovi, který je chce zničit. Skipper, Kowalski, Rico a Vojín nemohou nechat svůj druh ve štychu a vydají se mu na pomoc, i přes určitá osobní rizika. Nebo právě proto?

Skipper, Kowalski, Rico a Vojín jsou nejen hezcí a roztomilí.Děj, až na několik milých (ale nezásadních) překvapení, je poměrně předvídatelný. Všichni tušíme, že dobro zvítězí a zlo bude zákonitě potrestáno – je to přeci jenom animák pro děti. Důležité ale je, jak se s nesplnitelnou misí ostřílená parta vypořádá. Skipper, Kowalski, Rico a Vojín jsou nejen hezcí a roztomilí, ale mají i z pekla štěstí, hláškují jak o život, jsou optimisti i tvrdí realisté a odhalují tajemství akčních scén. Zajímalo vás někdy, proč je dobré ohlédnout se za výbuchem? Pokud ano, nyní dostaneme odpověď.

Do úkolu se navíc zapojí nová čtveřice, která se představuje slovy: „My jsme Severáci a tyto větry nikdy nikdo nezarazí.“ Lední medvěd, tuleň, sova a vlk „Tajný“ sice mají své světlé chvilky, ale jinak neurazí a ani nenadchnou. Spíše bychom se bez jejich účasti obešli. Severáci z Tučňáků z Madagaskaru se téměř jistě konat nebudou.

Skipper, Kowalski, Rico a Vojín jsou energií nabitou partičkou, kteří by mohli z fleku konkurovat Ethanu Huntovi. Jejich zběsilé akční kousky i hlášky skvěle pobaví, ale na rozdíl od celé party z Madagaskaru jsou trochu jednodušší a méně originální. Ovšem, pokud se rozhodněte strávit v jejich společnost příjemných 90 minut, určitě nebudete litovat a je jedno, zda jste žákem školou povinným nebo jste již aktovku odložili před spoustou let.
 
 

V dnešní lekci si zopakujeme pozici „zběsilý tučňák“.

tucnaci_z_madagaskaru_foto_02
 
 

Asi si budu muset promluvit s šéfkuchařem, ta moje porce je nějaká suchá…

tucnaci_z_madagaskaru_foto_09
 
 

Snídaně v Paříži, oběd v Londýně a večerní projížďka v Benátkách…

tucnaci_z_madagaskaru_foto_07
 
 

70%

Tučňáci z Madagaskaru / The Penguins of Madagascar

Skipper, Kowalski, Rico a Vojín jsou energií nabitou partičkou, kteří by mohli z fleku konkurovat Ethanu Huntovi. Jejich zběsilé akční kousky i hlášky skvěle pobaví, ale na rozdíl od celé party z Madagaskaru jsou trochu jednodušší a méně originální. Ovšem, pokud se rozhodněte strávit v jejich společnost příjemných 90 minut, určitě nebudete litovat a je jedno, zda jste žákem školou povinným nebo jste již aktovku odložili před spoustou let.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací