Předpremiéra filmu Jak jsme hráli čáru v Premiere Cinemas

premiere_cinemas_bilacervenaV Premiere Cinemas se bude v pondělí emigrovat.


Jak myslíte, že mohl vnímat události šedesátých let náctiletý chlapec? Jeho rodiče emigrovali do Vídně a on neví, jak se dostat za nimi za čáru. Příběh malého Petra, jehož si ve snímku Jak jsme hráli čáru ztvárnil Richard Labuda (vnuk Mariána Labudy), můžete zhlédnout v předpremiéře již v pondělí 1. prosince 2014 v multikině Premiere Cinemas.

Co: Předpremiéra filmu Jak jsme hráli čáru

Kdy: 1. prosince 2014 v 19:00

Kde: Premiere Cinemas ČR

Podrobnosti naleznete zde: Premiere Cinemas

jak_jsme_hrali_caru_pc

Synopse filmu Jak jsme hráli čáru:jak_jsme_hrali_caru_plakat

Pod řekou Moravou prý vede tunel, kterým se dá zdrhnout do Rakouska. Jen je potřeba ho najít. Na životě na československo-rakouském pomezí v šedesátých letech minulého století ležela těžká deka, asi jako v každém „citlivém“ pohraničním pásmu. Hlavní hrdina filmu režiséra Juraje Nvoty Jak jsme hráli čáru má tu výhodu, že kvůli dobrodružným výpravám, rvačkám se spolužáky a prvním láskám atmosféru doby a místa tolik nevnímá. Malý Petr (Richard Labuda, vnuk Mariána Labudy) vyrůstá v péči prarodičů (Milan Lasica, Libuše Šafránková), protože jeho rodiče emigrovali do Vídně a od té doby se ho prostřednictvím úřadů marně snaží získat. I proto Petr vymýšlí nejrůznější způsoby, jak se přes čáru dostat, pro což má čím dál menší pochopení velitel místních pohraničníků (Ondřej Vetchý). Mnohem větší problémy má ale Petr s partou černogardistů, kteří si libují v trápení slabších dětí.

Režie: Juraj Nvota

Hrají: Milan Lasica, Libuše Šafránková, Richard Labuda, Ondřej Vetchý, Szidi Tobias, Miro Noga, Ondřej Malý

Premiera v ČR: 4. 12. 2014 (CinemArt)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací