Jubilejní 10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

10TH_SHORTS_vizualTěšit se můžeme na nové snímky, ale i ty nejlepší krátké kousky z předchozích ročníků.

 

Do kin v současné době míří snímky, jejichž délka se blíží i ke třem hodinám. Většina tvůrců ale začíná s podstatně skromnější stopáží. Ono k tomu, předvést divákům svou kreativitu, myšlenku, vizi či poselství stačí mnohdy málo. Již desátý ročník Festivalu krátkých filmů Praha přinese do pražského kina Světozor v období od 15. do 18. ledna 2015 desítky krátkých filmů přehledně rozdělených do několika sekcí (Brutal Relax Show, Homage to Homeboy, Labo – experiment a nové směry, Mezinárodní soutěž, Peter Sellers znovuobjevený, Prague Shorts Revisited, Prague Shorts dětem, České filmy a České nebe).

Vzhledem k tomu, že se festival koná již podesáté, nastřádalo se mnoho filmů, které přirostly k srdci jak divákům, tak tvůrčímu týmu. Výběr toho nejnezapomenutelnějšího z předchozích devíti ročníků uvidíme ve dvou blocích ve výše zmíněné sekci Prague Shorts Revisited. Vzpomínat se bude i prostřednictvím sekce České nebe, kde budou promítnuty nejlepší krátké české filmy za uplynulé půlstoletí. Svá díla zde představí umělci jako je Jan Němec, Jan Švankmajer, Jan Svěrák, Michaela Pavlátová, Tomáš Vorel, Ivan Zachariáš, Martin Krejčí a Jakub Kouřil.

Na své si přijdou i děti. V sobotu 17. ledna v kině Bio Oko a v neděli 18. ledna v kině Aero vždy v 15:00 hodin odstartuje Prague Short dětem.

Pokud nejste z našeho hlavního města, určitě oceníte, že Festival krátkých filmů Praha zavítá i do regionů. V pátek 16. ledna 2015 budete moci zhlédnout ty nejlepší filmy z programu předešlých devíti ročníků mezinárodního festivalu věnovaného krátké hrané tvorbě v kině Scala v Brně, Mumie v Ústí nad Labem, Bio Central v Hradci Králové, Junior v Jablonci nad Nisou, Kavárně KCAŽ v Blatné a Kotvě v Českých Budějovicích.

Co: 10. Festival krátkých filmů Praha

Kdy: 15. – 18. ledna 2015

Kde: Praha – kino Světozor

Vstupné: 80 Kč

Podrobnosti: Festival krátkých filmů Praha

Program: Festival krátkých filmů Praha – program

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací