Činoherní klub nás baví již 50 let

tiskovka_50_let_cinklub_obr_00Divadlo si k padesátinám nadělilo jedinečnou výstavu.

Čas neuvěřitelně rychle ubíhá a je téměř k nevíře, že tomu je již 50 let, kdy vznikl Činoherní klub. Jeho zakladatelé, autor a režisér Ladislav Smoček a dramaturg Jaroslav Vostrý, neměli ani tušení, jakou oblibu si divadlo získá. Za půl století Činoherní klub dosud realizoval 132 inscenací, které vidělo bezmála tři miliony diváků. O popularitě i jedinečnosti divadla vypovídá nejen padesát úspěšných let, ale i výstava, kterou můžete navštívit od 6. do 28. února 2015 v Křížové chodbě Staroměstské radnice v Praze. Od 10:00 do 18:00 lze nejen obdivovat velkoformátové fotografie, momentky z představení a plakáty jednotlivých představení, ale zhlédnout i projekce záznamů inscenací divadla.

Současný ředitel a umělecký šéf Vladimír Procházka na slavnostním otevření výstavy pronesl, že ho velmi těší, že se do Činoherního klubu chodí, že se o něm píše, že se o něm ví, že se o něm diskutuje a že Česká televize dělá záznamy představení, které i pouští. Do nádherných prostor plných nostalgické atmosféry zavítala i spousta herců a tvůrců, kteří jsou s divadlem neodmyslitelně spjati. Mezi fotografiemi jste mohli zahlédnout například Ladislava Smočka, Ondřeje Sokola, Michala Pavlatu, Jana Kačera, Ivanu Chýlkovou, Ondřeje Vetchýho, Janu Břežkovou, Josefa Somra a mnoho dalších.

Jak to na slavnostním zahájení výstavy 50 let Činoherního klubu vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

tiskovka_50_let_cinklub_obr_01

tiskovka_50_let_cinklub_obr_02

tiskovka_50_let_cinklub_obr_03

tiskovka_50_let_cinklub_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací