Zvonilka a tvor netvor / Tinkerbell And The Legend Of The Neverbeast – recenze

zvonilka_a_tvor_netvor_plakatDalší z příběhů víly Zvonilky a jejích kamarádek.
 
 
 
Veselá víla Fauna miluje vše živé a v každém hledá dobro. Ať už je to mladý jestřáb, krysa, nebo had, tedy zvířátka, která nějakou tu vílu občas rádi slupnou. Takže když Fauna objeví záhadného obrovského (ne)tvora Rafa, rozhodne se s ním spřátelit a ochránit ho před vílí verzí Lary Croft, která by ho raději zlikvidovala.

Takže na co se můžeme těšit? Čeká nás legenda o zelené kometě, která padá jednou za necelých tisíc let, pár překvapivě nevýrazných písniček (Walt Disney tentokrát zklamal), roztomilá příšera (asi nejsilnější stránka pohádky), a celkem příjemná animace (k vidění i ve 3D). Ale žádná sláva.

Možná je trochu úsměvné, že hlavní hrdinkou není Zvonilka, jak by se mohlo zdát z názvu, nýbrž víla Fauna. Ale nevadí, to už jsme zažili třeba ve Zvonilce a pirátech, kde byla hrdinkou Zarina. A i zde se Zvonilka občas v nějakém záběru mihne.

Nejde o klasický souboj dobra a zla.V dnešní době už je celkem zažitým zvykem, že se pohádky občas opepří nějakým tím vtípkem, který pošimrá bránici dospěláckému doprovodu a děti nijak nevyvede z míry. Příběh Zvonilky, který vlastně není o Zvonilce, je ale od začátku do konce jen ta pohádka bez přidané hodnoty. Není zrovna univerzální, rozhodně se u ní budou více bavit malé slečny než naši synkové a vnuci.

Výhodou ale je, že velkou část filmu sledujeme veselé hry Fauny a Rafa, kterým porozumí i opravdu malé dítě, jen závěr je trochu více „konverzační“. Nejde o klasický souboj dobra a zla, protože netvor, ač vypadá hrozivě, nepředstavuje nebezpečí. Víly Skautky, které se ho chtějí zbavit, také nereprezentují zlo, jen chtějí chránit vílí údolí. V tomto nabízí snímek trochu originality. Na závěr nechybí nějaké to ponaučení – třeba jako „nesuď obludu podle obalu“ a „s kamarádkami se to vždycky lépe táhne“.

Tato pohádka je sice roztomilá, ale zabaví pouze celkem specifické publikum – malá děvčátka. Jejich bratříčky dost pravděpodobně víly neuchvátí, a příběh bez špetky humoru zase nepobaví rodiče. Cílová skupina filmu bude ale nadmíru spokojená, a to je nakonec asi to nejdůležitější.
 
 

Rodiče mají štěstí, že tahle příšerka je vymyšlená, jinak by ji chtělo každé dítě mít doma.

zvonilka_a_tvor_netvor_foto_11
 
 

Fauna se musí rozhodovat mezi hlasem srdce a rozumu.

zvonilka_a_tvor_netvor_foto_05
 
 

Ale vždy se může spolehnout na pomoc kamarádek.

zvonilka_a_tvor_netvor_foto_03
 
 

60%

Zvonilka a tvor netvor / Tinkerbell And The Legend Of The Neverbeast

Tato pohádka je sice roztomilá, ale zabaví pouze celkem specifické publikum - malá děvčátka. Jejich bratříčky dost pravděpodobně víly neuchvátí, a příběh bez špetky humoru zase nepobaví rodiče. Cílová skupina filmu bude ale nadmíru spokojená, a to je nakonec asi to nejdůležitější.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací