11. Festival otrlého diváka zaostřil na dětství

festival_otrleho_divaka_2015_plakatZlobili jste jako děti?

„Zlý večerníček, synthpop z vnějšího vesmíru, hodný i zlý Santa Claus, barbína vražená do slipů, motorové pily, vraždící vegetariáni, vůně prdu, incest, děti zabijáci, matky na pokraji nervového zhroucení a starý chlapi v maskáčích“, to jsou slova samotných organizátorů Festivalu otrlého diváka, který 3. března odstartoval v žižkovském kině Aero sérii promítání a nabízí bohatý program plný filmů patřících do kategorie „divné“.

Tématem letošního, již jedenáctého, ročníku je „dětství“ a motto „otrlé děti/otrlé dětství“ naznačuje, že přízvisko festivalu „Přehlídka filmové (ne)estetiky“ naplní svého významu. Vybírat je možné ze 17 pečlivě zvolených trháků, mj. se nabízí třeba film z roku 1964 o tom, zda si nás Santa Claus všechny nepodmaní – Santa si podmaňuje Marťany (Santa Claus Conquers the Martians, USA 1964) anebo novinku Babadook (Austrálie 2014), kde se řeší závažné podezření, že literatura ztělesňuje pro lidi zlo. Široká nabídka programu bravurně pokouší nervy diváků a za to sklízí rok od roku větší úspěch.

Co: 11. Festival otrlého diváka

Kdy: 3. – 8. března 2015

Kde: kino Aero, Praha

Podrobnosti: Festival otrlého diváka


 

Co: Regionální repete

Kdy a kde:

13. března 2015 kino Scala, Brno
27. – 28. března 2015 bio Central, Hradec Králové

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací