Filmové události #16/15: Cannes představuje soutěžící, Wonder Woman střídá režisérky

festival_de_cannes_68_posterPostavme se bezpráví!
 
 
Dobře, uznávám, všichni sice můžeme být hrdiny, ale většinou k tomu příležitost nemáme, a tak se ztotožňujeme s fiktivními ochránci našeho světa, nebo planety Mongo. Rozhodně bychom měli bojovat s cenzurou, s čímž mají mnohé zkušenosti představitelé videoherního průmyslu, jak nás na to upozorní Daniel Radcliffe. V Rusku však s tou svobodou pořád mají nějaké problémy. Křivda se možná stala (i když asi ne) autorovi knihy s podobným námětem jako horor Chata v horách. Možná vám ta spojení nic neříkají, ale dnes zjistíte, že mnozí jste fanoušky Odporu proti Prvnímu řádu.
 

 
O různých iracionalitách na Cannes

68. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Cannes (13. – 24. května 2015) odhalil seznam soutěžících snímků. Američané vysílají do boje například romantické drama Carol s Cate Blanchett nebo The Sea of Trees. Sicario ukazuje kontroverzní infiltraci drogového kartelu. Řecko-britský The Lobster bude měnit lidi na zvířata. Z Asie na Západ doputovala komedie Our Little Sister. Veřejnost se mimo soutěž seznámí například s Irrational Man, novým dílem Woodyho Allena, kde se vysokoškolský profesor (Joaquin Phoenix) zamiluje do studentky (Emma Stone). Festival zahájí francouzské drama o mladistvém delikventovi La Tête Haute.


 

Strašidelná chata ukradena?

Filmaři Joss Whedon a Drew Goddard čelí žalobě kvůli svému hororovému snímku Chata v horách. Spisovatel Peter Gallagher tvrdí, že námět „Chaty“ byl ukraden z jeho knihy The Little White Trip: A Night In the Pines. Za údajný plagiát požaduje 10 miliónů dolarů.


 

Putin versus Hollywood

Ruská federace do své distribuce nepustí americký film Dítě číslo 44, adaptaci románu Toma Smithe. Sovětský válečný hrdina Lev Děmidov upadne kvůli podezřením o jeho manželce v nemilost a je převelen na Sibiř, odkud stále pátrá po sériovém vrahovi, zatímco jemu samotnému hrozí další represe. Ruské ministerstvo kultury snímku vyčetlo údajné zkreslování historie.


 

Panenky a duševní zdraví

Na Steva Carella čeká hlavní role filmu ve Marwencol, v němž režisér Robert Zemeckis dramatizuje stejnojmenný dokument. Mark Hogancamp, oběť násilného napadení, se musel dlouho vypořádávat s traumatem a ztrátou paměti. V rámci léčby si na svém dvorku vytvořil repliku města Marwencol z ér druhé světové války a zabydlel jej panenkami.


 

Co dělají šťastní lidé?

The Weinstein Company plánuje zfilmovat francouzskou knihu Les gens heureux lisent et boivent du café (Šťastní lidé čtou a pijí kávu), debut spisovatelky Agnès Martin-Lugand. Její ovdovělá hrdinka odcestuje do Irska, kde najde nový smysl života a možná i novou lásku.


 

Harry Potter podřezává prostitutky

Daniel Radcliffe je novou tváří násilných videoher. Ve snímku Grand Theft Auto se jako stvořitel třetího dílu této série Sam Houser střetne s kampaní státního návladního Jacka Thompsona. Velkého cenzora si zahraje pravděpodobně Bill Paxton (Milionový nadhazovač).


 

Tři minuty do zkázy

George Clooney koupil filmová práva na zatím nevydanou knihu Three Minutes to Doomsday. Bývalý agent FBI Joe Navarro v ní líčí svoji kariéru během studené války, zejména boj s kontrašpionáží.


 

Kdo se zamiloval do Los Angeles?

Emma Stone a Ryan Gosling by se mohli společně objevit v romantickém muzikálu La La Land od režiséra Damiena Chazella (Whiplash). Film má být natočen v retro stylu a je popisován jako „zamilovaný dopis městu Los Angeles“. Gosling zároveň jedná o roli ve sci-fi Blade Runner 2.


 

Kdy už bude vyladěno?

Ještě před premiérou hudební komedie Ladíme 2, začali v Universal Pictures připravovat další pokračování. Svou účast znovu potvrdila herečka Rebel Wilson.


 

Ve Star Wars je z povstalců Odpor

Nedávná oslava fenoménu Star Wars v Anaheimu přinesla fanouškům pravý poklad v podobě nového tralieru na space operu Star Wars: Síla se probouzí. Krátce předtím se ovšem na veřejnost dostal údajný seznam všech postav tohoto filmu, zmiňující kromě oficiálních jmen ze sběratelských karet například „Vikáře“, „Tlustou kočku“ nebo „Ubera“. Krátce po zveřejnění traileru jsme se dozvěděli něco z politického vývoje předaleké galaxie. Galaktické impérium je nyní známo jako „První řád“ a povstalci si zase říkají „Odpor“ (The Resistence).


 

Wonder Woman si půjčuje od Thora

Svět superhrdinů se silně zatřásl, když filmovou Wonder Woman opustila její režisérka Michelle MacLaren kvůli neznámým „tvůrčím neshodám“. Podle prvních dohadů ve sporu sehrál jí prosazovaný (zřejmě mluvící) tygří poskok superhrdinky. Pozdější zprávy prozradily, že MacLaren chtěla značně akční podívanou ve stylu Statečného srdce, zatímco lidé z Warner Bros. požadovali větší orientaci na postavy.

Režisérskou židli tak zdědila Patty Jenkins (Zrůda, TV seriál Betrayal), která měla původně natočit marvelovský snímek Thor: Temný svět.


 

A co dáma pro Avengers?

Konkurence má však také svou ženskou hvězdu. O Angelině Jolie se začíná mluvit jako o potenciální vypravěčce pro Captain Marvel. Její scénář napíší Nicole Perlman (Strážci Galaxie) a Meg LaFauve (V hlavě).


 

Konzervativní Spider-Man

Producent Kevin Feige potvrdil, že nový rebootový Spider-Man bude stále Peter Parker, nikoliv jeho hispánská verze Miles Morales a na začátku nových dobrodružství má být stár 15 – 16 let.


 

Stevenovi rostou myší uši

Společnost Disney chce spoluprodukovat a financovat film Stevena Spielberga podle dětské knížky Obr Dobr. Režisér tak se slavným studiem spolupracuje poprvé.


 

Gandalf udává čas

Ian McKellen byl obsazen do nevšední role hrané Krásky a zvířete. Jeho hlasem promluví Cogsworth, komorník přeměněný kouzelnicí v mluvící hodiny.


 

Letí Vaughn na planetu Mongo?

Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kingsman: Tajná služba) jde ve zpracovávání komiksů stále hlouběji do minulosti. Právě jeho totiž podle serveru The Hollywood Reporter chce studio 20th Century Fox pověřit novou verzí Flashe Gordona.


 

Strážci vesmíru a kronikář času

Filmový reboot Strážců bude zřejmě režírovat Dean Israelite, autor nedávno uvedeného příběhu o cestování v čase Project Almanac.


 

Jak vycvičit Netflix

Animák Jak vycvičit draka inspiroval již dva televizní seriály, nyní se k nim přidá třetí, navazující zřejmě na nedávný sequel. Dragons: Race to the Edge poběží na internetové stanici Netflix. Škyťák a Bezezbuka narazí při svých cestách na artefakt zvaný Dračí oko a pomocí něj objeví nové země a nikdy nespatřené draky. Třináctidílná série se objeví na síti 26. června tohoto roku.


 

Dračí bojovník spatřil sušenku

Nedávno odložená Kung Fu Panda 3 se z březnového termínu přiblížil alespoň o dva měsíce. Premiéra ji čeká 29. ledna 2016.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací