50. ročník MFF Karlovy Vary bude zaměřen na filmové diváky

tiskovka1_kviff_50_obr_00I ty se můžeš cítit jako filmová hvězda.
 
 
 
Nechce se tomu téměř věřit, ale stále populárnější Mezinárodní festival Karlovy Vary se letos uskuteční již popadesáté. Jeho historie sahá až do roku 1946, kdy se konal nesoutěžní ročník filmové přehlídky v Karlových Varech a Mariánských lázních. V současnosti si nedovedeme představit prestižní festival bez jeho prezidenta Jiřího Bartošky, který na první tiskové konferenci týkající se jubilejního ročníku tiskovka1_kviff_50_obr_01nejen odhalil historií inspirované plakáty, ale navíc prozradil, že v centru všeho dění se ocitnou filmoví fanoušci. To se promítne i do slavnostního otevření festivalu, jež bude zpřístupněno širokému publiku. Ihned po zahajovacím ceremoniálu a projekci vypukne v okolí hotelu Thermal a v ulicích města velká zahajovací párty, na kterou je zvaný každý fanoušek pohyblivých obrázků. Pokud se chcete cítit jako VIP host, páni se mohou zkrášlit nabízenými papírovými motýlky a dámy hvězdným červeným líčením.

I když festival vypukne až 3. července 2015, již dnes se můžeme těšit na noční projekci dokumentu Filmová lázeň na Mlýnské kolonádě. V režii Miroslava Janka budeme moci nahlédnout do historie a navštívit uplynulé ročníky karlovarského festivalu. Umělecká ředitelka Eva Zaoralová sepsala publikaci Příběh festivalu, na jejíž stránkách jsou zmapovány jednotlivá období existence festivalu.

tiskovka1_kviff_50_obr_02Trocha nostalgie na nás dýchne i prostřednictvím nových prostor, kde se budou promítat nabízené snímky. Sál s více než 300 místy v hotelu Ambassador – Národní dům je bývalým varieté Orfeum, kde se v polovině osmdesátých let například natáčely scény z legendárního televizního seriálu Cirkus Humberto.

Cenu prezidenta MFF KV za mimořádný přínos české kinematografii letos převezme Iva Janžurová, filmová, divadelní a televizní herečka. Jaký film bude při této příležitosti promítnut, zatím není známo, protože konečně rozhodnutí je pouze na paní Janžurové. Pořadatelé festivalu by ovšem s radostí přivítali například projekci Kočáru do Vídně Karla Kachyni či Morgianu od Juraje Herze.

Jak to na tiskové konferenci k jubilejnímu 50. ročníku MFF Karlovy Vary vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 
 
Co: 50. MFF Karlovy Varytiskovka1_kviff_50_obr_03

Kdy: 3. – 11. července 2015

Kde: Karlovy Vary

Podrobnosti: kviff
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací