Ondřej Sokol v novém uvedení Amerického bizona

cinoherni_klub_am_bizon_obr_00„Je to hra o cti mezi zloději a o mýtech, na kterých tato společnost stojí.“
 
 
 
Od 18. května 2015 můžeme v Činoherním klubu vidět staro-novou hru. Ondřej Sokol oprášil text Amerického bizona a vdechl mu nový život. Ti z vás, kteří inscenaci viděli v podání Petra Nárožného, Michala Pavlaty a Marka Taclíka, se mohou těšit nejen na nové obsazení, ale i na nové řešení scény, hudby, kostýmůcinoherni_klub_am_bizon_obr_01 a masek.

Ptáte-li se, proč se Americký bizon vrací do divadla Ve Smečkách, a proč právě v obsazení Martin Finger (Don Dubrow, majitel „Donova maloobchodu“), Ondřej Sokol (Walter Cole, zvaný Teach, Donův přítel a příležitostný společník) a Václav Šanda (Bob, Donův zlodějíček), odpověď je velmi jednoduchá. Sokol vysvětluje, že hra je natolik výjimečná, že si zaslouží ncinoherni_klub_am_bizon_obr_02ové a svébytné inscenování. Navíc jeho spolupráce s Martinem Fingerem nejen na jevišti (Zrada), ale i ve filmu (Krásno) byla natolik harmonická, že by velmi rád tuto „vnitřní dohodu“ dále rozvíjel.

Amerického bizona ovšem můžete vidět nejen v divadle, ale i na filmovém plátně. Zabrousíte-li do archívů a zavítáte až do roku 1996, naleznete tam titul s názvem American Buffalo s Dustinem Hoffmanem (Teach), Dennisem Franzem (Don) a Seanem Nelsonem (Bob). U nás se 88 minut dlouhé drama dostalo na DVD v roce 2005 pod názvem Jak ukrást bizona.

Ještě než se o slovo přihlásí divadelní prázdniny, můžete se na Amerického bizona do Činoheráku vypravit 23. 5., 30. 5., 14. 6. a 15. 6. 2015.

cinoherni_klub_am_bizon_obr_03
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací