MFF Karlovy Vary přivítá miliardáře z Padesáti odstínů šedi

kviff_50_tiskovka_2_02J. Dornan, R. Gere, G. A. Romero, A. Rohrwacherová a další vzácní hosté navštíví jubilejní karlovarský filmový festival.

kviff_50_tiskovka_2_04Oslava padesátého výročí se musí náležitě oslavit. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary letos opravdu netroškařil a připravil pro všechny návštěvníky nejen bohatý program, ale i luxusní hosty. Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii osobně převezme americký herec Richard Gere. Jeho talent budeme moci obdivovat během projekcí dramat Franny a Time Out of Mind. Druhý jmenovaný film je zároveň i zahajovacím snímkem karlovarského festivalu. Promítání se zúčastní i režisér Oren Moverman a herečka Jena Malone (Hunger Games). Naopak Milenci těch druhých, hit letošního festivalu Sundance, festival zakončí.

kviff_50_tiskovka_2_01Tím ale účast talentovaných a charismatických hostů nekončí. Do Karlových Varů dorazí osobně pan Christian Grey. Jeho představitel Jamie Dornan tentokrát nechá bičíky a pouta doma a po boku režiséra Seana Ellise zde představí válečný historický thriller Anthropoid. Režisér Saverio Costanzo a herečka Alba Rohrwacherová uvedou snímek Hladová srdce a George A. Romero, režisér dnes již legendárního hororu Noc oživlých mrtvol, osobně představí jedno z nejobdivovanějších děl proslulého autorsko-režisérského tandemu Michael Powell a Emeric Pressburger Hoffmannovy povídky. Dále do lázeňského městečka dorazí například korejský režisér Kim Ki-duk, jenž není na MFF Karlovy Vary žádným nováčkem, protože tu byly promítnuty téměř všechna jeho díla.

Výjimečný bude i první festivalový den. Zahajovací večer si dosyta vychutnají všichni filmoví fanoušci. Přijdete-li na slavnostní akci ozdobeni motýlkem (pánové) či s rudě nalíčenými rty (dámy), budete se moci radovat z celé řady bonusů a překvapení. Dámy se mohou nechat nalíčit od oficiálního make-up artisty MFF KV a pánové zakoupit papírového motýlka za 20 Kč v Prsním dómu a podpořit tak oficiálního neziskového partnera 50. MFF KV. Na pódiu u hotelu Thermal zahraje kapela Lucie, ve 22:40 ozáří nebe slavnostní ohňostroj, ve 23:00 odstartuje Vodafone Star Night a ve 24:00 bude na Mlýnské kolonádě v premiéře uveden dokument Miroslava Janka Filmová lázeň zabývající se historií festivalu. To je ale jen zlomek toho, co se bude v pátek 3. července 2015 v Karlových Varech odehrávat.

Co: 50. MFF Karlovy Vary

Kdy: 3. – 11. července 2015

Kde: Karlovy Vary

Podrobnosti: kviff

kviff_50_tiskovka_2_05
Jiří Bartoška v originálním festivalovém triku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací