Mark Cousins nejen na MFF Karlovy Vary

kviff_50_zahajeni2_obr_01Trilogie Hibrow vychází na VoD platformách.
 
 
 
Mark Cousins je do čtvrtka 9. července 2015 k vidění v lázeňském městečku Karlovy Vary. Talentovaný umělec ovšem není na karlovarském festivalu žádným nováčkem. Během předchozích ročníků jsme měli šanci na MFF KV spatřit jeho dokument První film (The First Movie, 2009), patnáctihodinový dokumentární projekt Příběh filmu: Odyssea (The Story of Film: An Odyssey, 2011), poetické zamyšlení Co je to za film o lásce (What is This Film Called Love?, 2012),  originální projekt Příběh dětí a filmu (A Story of Children and Film, 2013) či snímek Možná život (Life May Be, 2013). Letos se v mezinárodní soutěži dokumentárních filmů o přízeň naši i poroty ucházel jeho počin Já jsem Belfast (I am Belfast, 2015).

“MFF Karlovy Vary a dílo a osobnost Marka Cousinse jsou silně propojeny. S radostí podporujeme iniciativu, která má za cíl promovat filmařskou tvorbu toho nejnadšenějšího cinefila, tuláka a umělce na světe,“ svěřil se Karel Och, Umělecký ředitel MFF Karlovy Vary.

Při příležitosti účasti Marka Cousinse, filmaře, spisovatele, kurátora a cestovatele na jubilejním 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vychází jeho trilogie Hibrow, skládající se z filmů Here Be Dragons, 6 Desires a Life May Be (Možná život), na VoD platformách na iTunes a Google Play v rámci novinky “Festival-to-date”.

 

Video rozhovor s Markem Cousinsem:

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací