Velkolepá hudba z Pána prstenů, Fantastických zvířat, Hry o trůny či Pirátů z Karibiku zazní v Rudolfinu

Devadesát hudebníků a šedesátičlenný pěvecký sbor.

Filmová filharmonie těší fanoušky filmové hudby již deset sezón a přináší mnoho zajímavých témat, jako jsou Valentýn, Zvířátka, Sci-fi, Star Wars, Games a mnoho dalších. Mezi nejoblíbenější ovšem patří koncert Fantasy, který se v dubnu odehraje hned dvakrát, a to v sobotu a neděli 29. a 30. 4. 2023.

Dvojitou porci filmových melodií v produkci Filmharmonie zprostředkuje všem posluchačům 90 hudebníků, které podpoří šedesátičlenný pěvecký sbor v čele se sbormistryní Lenkou Dandovou. Pěvecké těleso opět doplní chlapecký pěvecký sbor Bonifantes (sbormistr Jan Míšek). Sobotní i nedělní koncert bude mít pod svou dirigentskou taktovkou Ondřej Vrabec.

Program Fantasy bude opravdu poutavý, protože zazní velkolepá hudební díla z Pána prstenů, Fantastických zvířat, Hry o trůny, Pirátů z Karibiku, Planety Krull, Jak vycvičit draka či Barbara Conana skladatelů, jako jsou James Horner, John Powell, Basil Poledouris nebo Hans Zimmer. „Výběr skladeb je pro mě vždy velkou zodpovědností, kromě společného tématu hledám mezi osvědčenými tituly také novinky, dbáme na původní obsazení hudebních nástrojů, proto u nás kromě velkého počtu hudebníků můžete vidět také nepřeberné množství bicích,” prozrazuje ředitel a dramaturg Filmové filharmonie Matěj Lehár.

I když to zní, že je „dvojkoncert“ Fantasy vrcholem letošní sezóny, není tomu tak. Filmharmonie nás v polovině června přenese do světa superhrdinů. Batman, Superman, Spiderman, Úžasňákovi, X-Men, Hellboy či Avengers nejprve zachrání svět a poté zaskočí do Rudolfina, aby si užili závěrečný koncert sezóny 2022/23.

(Foto: Filmharmonie)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací