Samir, Chlupáček a Sádek točí Polednici s Aňou Geislerovou

polednice_nataceni_obr_00Lze natočit mysteriózní horor za bílého dne? Poblíž Berouna právě jeden vzniká.

Autorsko-producentské duo Matěj Chlupáček a Michal Samir spojilo síly s mladým režisérem Jiřím Sádkem a pustili se společně do práce na tak trochu netradičním hororu Polednice, který nás seznámí s Eliškou (Aňa Geislerová) a její malou dcerou Anetkou (Karolína Lipowská). Osamělá žena se vrací do rodné vesnice svého muže s touhou po novém začátku. Vše se ale nevyvíjí podle plánu, protože únik z traumatizující reality obchází mysteriózní zlo.

Každý si určitě vybaví známou báseň Karla Jaromíra Erbena ze sbírky Kytice a začne mu vrtat hlavou, jak moc se tvůrci tímto textem inspirovali? „Velmi lehce, protože ta báseň jako taková, kromě toho, že má mnohem hlubší významy, než se zdá, tak mluví o rozbitém vztahu mezi maminkou a dítětem. A to byla ta hlavní premise, kterou jsme si pro náš film Polednice vzali. Jmenuje se sice stejně, ale k tomu Erbenovi odkazuje opravdu maximálně tím názvem a hlavním tématem o mámě, a v našem případě dceři. Je to snímek moderní, horor, ve kterém sledujeme mámu, která drží rodinné tajemství a nechce ho prozradit svojí dceři,“ vysvětluje scénárista Michal Samir.

„Eliška je žena, která se snaží začít znovu, ale neuzavřela to, co bylo před tím, ale špatně se začíná znovu, pokud neuzavřete to, co tomu předcházelo,“ popisuje svoji postavu Aňa Geislerová. Kromě ústřední dvojice matky s dcerou uvidíme ve filmu například i oblíbenou herečku Danielu Kolářovou, Jiřího Štrébla, Marii Ludvíkovou či Halku Třešňákovou.

Natáčet se bude nejen v průběhu srpna, ale i září v okolí Berouna a producent Matěj Chlupáček i režisér Jiří Sádek se radují z příznivého počasí, protože děj filmu Polednice se odehrává v parném létě. Premiéra filmu je naplánovaná na březen 2016.

polednice_nataceni_obr_01

polednice_nataceni_obr_02

polednice_nataceni_obr_03

polednice_nataceni_obr_04

Chcete-li se podívat, jak takové natáčení uprostřed horkého srpnového dne vypadá, prozkoumejte fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací