Oggy a škodíci / Oggy et les cafards – recenze

oggy_a_skodici_2013_poster„Není nad to se něco dozvědět o událostech, které jste v dějepisu neměli!“
 
 
 
Nelítostný boj kocoura a švábů pokračuje! Po seriálu se jejich příznivci dočkali také filmového komediálního zpracování, které je zdařile rozděleno do čtyř kratších dílů a stejného počtu dějinných epoch. Začíná se v pravěku a končí v budoucnosti. O čem tedy jednotlivé díly speciálního kvarteta pojednávají?

V prvním díle se kocour Oggy dostává do pravěké jeskyně a poznává důležitost ohně, kterého se však velmi bojí. Když je proto jednoho dne pověřen tím, aby se o vzácný plamen staral a pohlídal, aby neuhasl, nemůže se stát nic jiného, než že o oheň ihned přijde. A jak se dá čekat, prsty v tom nemá nikdo jiný než zlomyslní šváby, s nimiž čeká Oggyho ještě spousta problémů. Nešťastný kocour, který je ve vesnici považován za viníka této zkázy, se musí vypravit do nitra sopky, aby opatřil společnosti nový zdroj tepla. Možná se mu ale v jádru sopky podaří najít i něco jiného!

V druhé části se Oggy ocitne v období středověkých rytířů a krásných princezen. Představuje tu nešikovného prince, který nevěří v důležitost válek a bojů. Je proto vyslán na lov, kde se mu kromě motýla podaří získat také srdce krásné kočky. I v tomto díle se do cesty jejich lásky postaví škodíci, kteří unesou kočičku do věže temného hradu a Oggymu tak nezbývá nic jiného, než se vydat na její záchranu. Podaří se mu ale dostat se do temného hradu přes zlého hlídacího psa a vysvobodit kočičku ze spárů lstivých švábů?

Škodíci se opět vyznamenali.Třetí příběh se odehrává v období vlády královny Viktorie a vychytralého Sherlocka Holmese. Škodíci se v tomto díle opět vyznamenali, ze sejfu ukradli klíč pasující do tajných dveří Big Benu s úmyslem ho nechat vybouchnout. Do cesty se jim ale postaví Sherlock spolu se svým věrným pomocníkem Watsonem (Oggym) a i přes mnohé útrapy, které zavedou například i samotného Sherlocka za zdi tajemného Toweru, se budou snažit zlomyslný plán škodíkům překazit. Povede se jim to a zachrání nakonec nejen královnu Viktorii, ale také oslavy nového milénia?

Poslední epizoda je stejně střídmá jako naše znalosti vesmíru a budoucnosti. Děj byl inspirován možná nejoblíbenější sérií sci-fi – Star Wars! Oggy, který zde ztvárňuje roli Obi-Wana zachraňuje planetu před útokem Darth Vadera a škodíků, což není úkol vůbec jednoduchý!

Ne vždy se podaří převést seriál úspěšně do podoby celovečerního filmu, tentokrát se to však poměrně vyvedlo. Kocour Oggy provede diváky čtyřmi příběhy z různých časů a bez problémů vyloudí úsměv na jejich rtech. Otázkou zůstává komu fandit: Oggymu nebo zlomyslným škodíkům?
 
 

„Ouuuu, ten bude mít asi raději heavy metal.“

oggy_a_skodici_2013_foto_03
 
 

„Šup domů do jeskyně a tam mi vysvětlíš, proč ses na něj tak usmívala.“

oggy_a_skodici_2013_foto_01
 
 

„Nyní Ti ukážu svého mazlíka.“

oggy_a_skodici_2013_foto_05
 
 

75%

Oggy a škodíci / Oggy et les cafards

Kocour Oggy to nemá jednoduché. Jeho život mu neustále znepříjemňují čtyři dotěrní švábi. Oggy postupuje dějinami a v patách jsou mu neustále právě oni. V pravěku, středověku, viktoriánské Anglii i v budoucnosti je má neustále za sebou a musí být připraven na to, co mu zase vyvedou.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací