Juraj Herz si nebere servítky ani při křtu své knihy Autopsie

Červený koberec - filmy, kino, zábava, foto: www.cervenykoberec.czHerec Jan Hrušínský pomohl představit „pitvu režiséra“.

Filmový a divadelní režisér, scénárista a herec Juraj Herz spojil síly s filmovým a televizním scénáristou Janem Drbohlavem, aby přivedl na svět svoji jedinou autorizovanou biografii Autopsie (pitva režiséra). Na více jak 500 stránkách nalezneme ohlédnutí za pěti posledními dekádami československé a české kinematografie nejen prostřednictvím slova, ale i pomocí několika stovek fotografií.

Vzhledem k tomu, že má režisér na svém kontě desítky filmů (například Habermannův mlýn, Buldoci a třešně, Upír z Feratu, Panna a netvor) a mnoho ocenění, zná se z celou řadou talentovaných umělců a známých osobností. Protože se pan Herz rozhodně neřídí heslem „O mrtvých jen dobře“, ale naopak tvrdí, že když byl někdo grázl během života, smrt na tom nic nezmění, nezachází s nikým v rukavičkách. O upřímnosti jeho slov jsme se mohli přesvědčit i na slavnostním křtu v Paláci knih Luxor, kde mimo jiné prozradil, že když někoho nemá rád, nemá potřebu o něm ani psát. Po přečtení knihy se tak dá jednoduše odhadnout, kdopak to asi je.

Sklenku se šampaňským samozřejmě nezvedl jen on, ale i již zmíněný spoluautor Jan Drbohlav a oblíbený český herec Jan Hrušínský. Podpořit slavného režiséra samozřejmě přišla i Martina Hudečková.

krest_knihy_herz_obr_01

krest_knihy_herz_obr_02

krest_knihy_herz_obr_03

Jak to na slavnostní akci vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací