Týden Hanse Christiana Andersena nás vezme do pohádky

tyden_hansa_christiana_andersena_bannerPásmo pohádek, muzikálové představení, komiksová série a mnoho dalšího přinese týden strávený s dánským pohádkářem.
 
 
 
tyden_hansa_christiana_andersena_plakatSkandinávský dům nelení a po přehlídce severských kultovních filmů nám přináší další tematickou akci. Tentokrát svoji pozornost zaměřil na dvojité životní výročí světoznámého Hanse Christiana Andersena, je tomu totiž právě 210 let co se narodil a 140 co zemřel. Do Týdne Hanse Christiana Andersena se zapojila celá řada partnerů, proto je program opravdu pestrý a potěší malé i velké fanoušky dánského pohádkáře.

Zájemci se budou moci zaposlouchat do přednášky na téma H. Ch. Andersen v Čechách a v českých překladech, chybět nebude představení nové komiksové série Jak H. Ch. Andersen ke komiksu přišel a samozřejmostí je i filmové promítání. Těšit se můžeme na unikátní životopisný rodinný muzikál z padesátých let s výstižným názvem Hans Christian Andersen. Pro kluky a holky je připraveno pohádkové pásmo a kreativní dílna.

 

Co: Týden Hanse Christiana Andersena

Kdy: 21. – 27. září 2015

Program:

21. 9. 18:00 Přednáška: H. Ch. Andersen v Čechách a v českých překladech (Městská knihovna v Praze)
23. 9. 18:00 Představení nové komiksové série: Jak H. Ch. Andersen ke komiksu přišel (České centrum Praha)
25. 9. 20:00 Filmové promítání: Hans Christian Andersen (Bio Ponrepo)
27. 9. 15:00 Ponrepo dětem: Pohádky H. Ch. Andersena (Bio Ponrepo)

 
Podrobnosti: Týden H. Ch. Andersena
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací