V komorním kině Evald se budou promítat severské kultovní filmy

severske_kultovni_filmy_logoNavštivte Finsko, Norsko, Švédsko a Dánsko prostřednictvím čtyř filmových večerů.

 

 

Čas dovolených a prázdninových výletů pomalu, ale jistě končí. Kam všude jste se stihli podívat? Absolvovali jste tour napříč Evropou? Pokud ne, můžete alespoň trochu napravit poznávání cizích zemí a kultur v útulném kině v centru Prahy. Skandinávský dům ve spolupráci s Komorním kinem Evald nám totiž přináší přehlídku severských kultovních filmů, která se uskuteční od 2. do 11. září 2015. Po čtyři vybrané večery budeme moci cestovat po severských zemí a poznávat tamní kinematografii.

Ve středu 2. září 2015 zahájíme naši jízdu s bláznivou finskou klasickou komedií Uuno Turhapuro slouží v armádě. Hlavní postava, kterou ztvárnil Vesa-Matti Loiri, vystřídá ve filmové sérii mnoho povolání, jako je například řezník, číšník, profesor botaniky či tajný agent a zažívá po celém světě bizarní dobrodružství. O den později nás čeká komedie pro otrlé Černý Laponec plná groteskních scének balancujících na hraně hrůzy nahánějícího příběhu a komického podání.

Druhý týden odstartujeme snímkem Hubená Sussie připomínající legendární Pupl Fiction. Krádeže, drogy, svérázné postavičky a neschopní policisté, se stanou našimi společníky ve středu 9. září. Přehlídku severských kultovních filmů uzavřeme road movie o čtyřech dívkách Spi, děťátko, spi od herečky a režisérky dánsko-gambijského původu Helly Joof.

uuno_turhapuro_slouzi_v_armade_obr

cerny_laponec_obr

hubena_sussie_obr

spi_detatko_spi_obr

Co: Severské kultovní filmy (v originálním znění s českými titulky)

Kdy: 2. – 11. září 2015

2. 9. 2015 v 19:00 Uuno Turhapuro slouží v armádě
3. 9. 2015 v 19:00 Černý Laponec
9. 9. 2015 v 19:00 Hubená Sussie
11. 9. 2015 v 19:00 Spi, děťátko, spi

Kde: Komorní kino Evald, Národní 28, Praha 1

Za kolik: jednotlivé vstupné 110 Kč

Podrobnosti: Skandinavsky dům

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací