Filmové události #38/15: James natahuje, Nemo pluje, Mary si bere deštník

spectre_teaser_posterŠpioni a roboti!
 
 
Studená válka dávno skončila, tajné služby přesto stále existují a rozehrávají nebezpečné machinace. Do jejich světa tento týden pronikají Ruska Egorová a Brit Bond. Rozhodně nedovolí, aby jim do zelí lezli Charlieho andílci. Víte co? Bylo by super, kdyby někdo, kdokoliv z nich, infiltroval Nautilus nebo obří roboty typu Jaegerů a Transformerů. Pak by se probudili ze sna a do školy by je poslala Mary Poppins.
 

 
Rudý reprodrozd

Jennifer Lawrence by mohla s režisérem Francisem Lawrencem spolupracovat i po letošním završení Hunger Games. Oba by totiž mohli převést do filmu knihu Rudá volavka od Jasona Matthewse, o níž jsme vás informovali minulý rok (viz Filmové události #24/14), kdy byla hlavní role údajně nabízena Rooney Maře. Knižní hrdinka, agentka ruské tajné služby Dominika Egorová, je přinucena v rámci operace navázat intimní vztah s nepřítelem od CIA Nathanielem Nashem.


 

Bond, Dlouhý Bond

Bondovka Spectre má mít podle různých zpráv buď 155, nebo dokonce 160 minut. Každopádně má našlápnuto na nejdelší stopáž ve své sérii.


 

Plavba šíleného Inda

Bryan Singer, mistr filmových X-Menů, chce režírovat novou adaptaci verneovky Dvacet tisíc mil pod mořem. Spolupracovat bude se scénáristy Rickem Sordeletem a Danem Studneyem (Jack a obři).


 

Lizini andílci

Elizabeth Banks (Ladíme 2) si možná brzy zarežíruje podruhé. Společnost Sony by jí mohla svěřit budoucnost rebootu Charlieho andílci, rušícího dva předchozí snímky podle populárního televizního seriálu.


 

Tři billboardy proti policistům

Herečka Francés McDormand (Po přečtení spalte, Až vyjde měsíc) dostane bojovnou náladu v příštím dramatu Martina McDonagha (V Bruggách, Sedm psychopatů) s pracovním názvem Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Její postava se po vraždě dcery rozhodne válčit s policií, o níž je přesvědčena, že radši týrá černochy, než aby pomáhala.


 

Pomsta k popukání

Nebude tomu dlouho trvat a s Liamem Neesonem se zasmějeme. Akční hvězda vystoupí v komedii Revenger režiséra Rubena Fleischera (Zombieland, Gangster Squad – Lovci mafie). Název naznačuje, že půjde o parodii příběhů „mstitelů bezpráví“. Scénář mají na svědomí Thomas Lennon a Robert Ben Garant (série Noc v muzeu).


 

Snowden odletěl na Enterprise do Londýna

Gangsterka Legendy zločinu nás do šedesátých let nevrátí na počátku tohoto října, nýbrž až 20. listopadu.

Film Olivera Stonea o vzpurném analytikovi CIA Edwardu Snowdenovi byl odložen z letošních Vánoc na rok 2016.

Neustále odkládaný dámský western Jane Got A Gun po nás zřejmě vypálí z koltů někdy během února 2016.

Pád Londýna přinese britské metropoli zkázu místo ledna až 4. března 2016.

Star Trek Beyond bude kvůli uvedení v IMAXu objevovat svět budoucnosti o dva týdny později – 22. července 2016.


 

Gambit ztratil režiséra

Režisér Rupert Wyatt seknul s x-menovským spinoffen Gambit, v jehož hlavní roli má zazářit Channing Tatum. Podle některých měl výhrady vůči rozpočtu, oficiální zpráva však mluví o časovém konfliktu jeho tvůrčích záměrů.


 

Doktorka Divnolásková?

Rachel McAdams byla obsazena do superhrdinského snímku Dr. Strange, zřejmě jako láska pro titulního hrdinu (Benedict Cumberbatch).


 

Zlatá a modrá

Server Tracking Board informoval o další nadcházející várce superhrdinů, tentokrát v odlehčeném duchu. Warner Bros. údajně plánuje, ať už jako komediální film, nebo televizní seriál, společné dobrodružství Booster Golda / Jona Cartera (zneuctěného fotbalisty z budoucnosti) a Blue Beetla / Teda Korda (geniálního vynálezce a atleta).


 

Vetřelcův smysl bytí

Ridley Scott opouští Mars a míří si to rovnou na planetu Tvůrců v Prometheovi 2. V rozhovoru pro server Collider přislíbil prozradit jedno zásadní tajemství. Díky novému sci-fi opusu máme pochopit, kdo přesně Tvůrci jsou a proč stvořili nebezpečné organismy typu Vetřelce.


 

Transformers – kreslení roboti a fyzický Wahlberg

Mark Wahlberg v roli vynálezce Cadea Yeagera poslouží jako hlavní lidský hrdina i v pátém snímku o Transformerech. Zprávy nejisté věrohodnosti naznačují, že Michael Bay nakonec stvoří i tuto kapitolu akční ságy. S vesmírnými roboty se vrátíme i na rodný (výrobní?) Cybertron, kde se má odehrávat animovaný spin-off. Jeho scénář mají napsat Andrew Barrer a Gabriel Ferrari (ten má blízko k Autobotům), spoluautoři marvelovského Ant-Mana.


 

Kaiju sabotovali své pokračování

Společnost Legendary Pictures odložila na neurčito předprodukci sequelu ke sci-fi velkofilmu Pacific Rim – Útok na Zemi. Krok, ovlivněný zřejmě tahanicemi se studiem Universal Pictures, ohrožuje premiéru plánovanou na srpen 2017.


 

Plukovník Harrelson: Proklatě dobrá opice

Válčení na Planetě opic se neobejde bez Woodyho Harrelsona. Herec ve War of the Planet of the Apes ztělesní postavu jakéhosi „Plukovníka“, hlavního lidského záporáka.


 

Tři Akirové ohrožují budoucnost

Manga/anime Akira čeká už nesnesitelně dlouho na západní filmové zpracování, teď to vypadá, že ji může získat hned natřikrát. Christopher Nolan, někdejší kandidát na režiséra, by měl tři snímky pouze produkovat. Tetsuo, člen motorkářského gangu, získá v příběhu díky nehodě a vládním experimentům nadlidské síly, ale zároveň ztratí vlastní lidskost, což z něj dělá nemilosrdnou živoucí zbraň.


 

Magická chůva k pohledání

Spisovatelka P.L. Traversová je dávno na věčnosti, její výtky tedy nemohou stát v cestě nové filmové Mary Poppins. Využil toho scénárista David Magee (Hledání Země Nezemě, Pí a jeho život) a režisér Rob Marshall (Chicago, Gejša). Nástupce muzikálu z roku 1964 bude také plný písní, jež napíší Marc Shaiman a Scott Wittman. Příběh je inspirován knižní sérií, není však koncipován jako klasický sequel.


 

Poradkyně Uhura

Zöe Saldana (Star Trek, Avatar) se objeví ve fantasy podle komiksu I Kill Giants. Coby psychiatrička pomůže malé Barbaře, osamělé dívce, bojující s fiktivními i skutečnými příšerami.


 

V mlze na Moreouvě ostrově máte 96 hodin

Náměty, jež kdysi prošly kinem, nyní masově emigrují na televizní obrazovky. NBC nás v prequelu k 96 hodinám seznámí s předchozím tréninkem agenta Bryana Millse (ve filmech představovaným Liamem Neesonem). Stejná stanice chce zužitkovat základ thrilleru o zneuctěném agentovi tajné služby (Clint Eastwood), který bude se svou spolupracovnicí řešit uzavřené případy, ale zároveň dlouhodobě soupeřit s nebezpečným zabijákem. Dimension Television se vrátí do příběhu Stephena Kinga, kde to nejhorší může z lidí dostat strašlivá Mlha. CBS bude křížit lidi a zvířata v seriálu Moreau. Osoba Moreauova autora H. G. Wellse bude vystupovat v seriálovém provedení sci-fi Čas po čase na ABC. Spisovatel se svým strojem času dostane do roku 1970 – společně s vrahem Jackem Rozparovačem.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací