Marek Eben se sešel s vzácnými hosty pořadu Na plovárně a pokřtil knihu plnou rozhovorů

marek_eben_na_plovarne_knihaMarek Eben se ptal Browna, Jandy, Gibsona, Hradílka, Chaplinové, Šabacha…
 
 
 
Kdo by neznal moderátora, herce a zpěváka Marka Ebena a jeho pořad Na plovárně, ve kterém zpovídá známé osobnosti z celého světa. Do pohodlného křesla naproti příjemnému muži usedly již stovky hostů. Do zpovědi třiadvaceti z nich se nyní můžete začíst i v knize Marek Eben a hosté Na plovérně. Knižní vydání oblíbeného televizního pořadu vzniklo pod rukama Jiřího Janouška, který si pečlivě všechny rozhovory nejprve naposlouchá a posléze vybere několik z nich, jež jsou vhodné pro písemné zpracování.

Do svého soukromí nechali nahlédnout například spisovatel Dan Brown (Sifra mistra Leonarda, Andělé a démoni), herečka Geraldine Chaplinová, kajakář a vodní slalomař Vavřinec Hradílek, herec a režisér Mel Gibson či rockový zpěvák a skladatel Petr Janda. Poslední jmenovaný na slavnostní křest nejen osobně dorazil, ale za asistence Marka zahrál na kytaru a zazpíval písen Bon soir mademoiselle Paris. Kromě něho pozvání přijal i zpovídaný historik Prof. František Šmahel,houslař Jan Batista Špidlen, analytik, politolog a poradce Petr Robejšek, válečný veterán Miroslav Lidinský, spisovatel a scénárista Petr Šabach a etolog Marek Špinka.

Marek Eben se musel potýkat i se záludnou otázkou: „A co jinak?“  „Jinak dobrý. Jinak krásný. Co by si tak člověk mohl více přát, když se najdou lidé, kteří jsou knížku ochotni vydat a lidé, kteří se přijdou podívat a dokonce jsou ochotni zahrát. To jsem tedy byl konsternovaný, protože já bych se ani neodvážil požádat Petra Jandu, aby tady hrál. A Petr přišel s kytarou automaticky,“ svěřil se Eben.  Petr Janda s úsměvem dodal: „Já všude hrát zase nejdu. Kdyby to nebyl Marek, tak bych sem asi hrát nešel. Pravdou je, že rád hraji, pořád mě to baví a pořád ukazuji lidem, jak mi to ohromně jde.“

Jak to na křtu knihy Marek Eben a hosté Na plovárně vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací