Filmové události #52/15: Star Wars budí kontroverzi, Hrozní se ukázali předčasně, Artuš zabloudil

bad_santa_dvdJen pár dárků pod stromeček.

Doufám, že jste měli bohatého Ježíška, jelikož dnes se budete muset uskromnit. Svět potřebuje ještě nějaký čas na probuzení ze zimní nečinnosti, takže i ve filmovém showbyznysu se toho děje méně. Spokojte se proto, prosím, se sedmi dárečky. Ovšem nejsou jen tak ledajaké. Týkají se třeba vítězného tažení Star Wars, zájmu o Osm hrozných a pocty předloze Rockyho Balboa. Když už jsme měli ty svátky, přečtete si také něco o jednom netradičním Santa Clausovi.

Temná strana kritiky

Sci-fi pecka roku, Star Wars: Síla se probouzí, byla začátkem týdne dodatečně nominována jako jedenáctý kandidát na cenu pro Nejlepší snímek amerických filmových kritiků – Critics Choice Awards. Snímek nebyl v USA promítán na tiskové projekci, mohl být proto až zpětně zařazen k takovým titulům jako Šílený Max: Zběsilá cesta, Carol nebo Sicario: Nájemný vrah. Nezvyklý krok však vyvolal vlnu nevole a několik členů organizace Broadcast Film Critics Association krok označilo za neregulární tah, motivovaný snahou o upoutání pozornosti a vyšší sledovanost. Dva z nich – Eric Melin a Scott Renshaw – dokonce na své členství rezignovali. Ceny budou rozdány 17. ledna 2016.


 

Osm hrozných zase uneseno

Tarantinův western Osm hrozných se nedávno objevil na internetu, stejně jako kdysi jeho scénář. Nehrajme si na neviňátka, jsme zvyklí, ale ještě před oficiálním vstupem do distribuce, to už je příliš. Kopie byla pořízena podle DVD zaslaného členovi americké Akademie filmového umění a věd, ten měl film posoudit k nominacím na Oscary. FBI již v souvislosti s případem zadržela Andrewa Kosovea, producenta a výkonného ředitele společnosti Alcon Entertainment. Ten svou vinu odmítá. Osm hrozných vstupuje do českých kin 7. ledna 2016.


 

Rocky 0

Když už někdo inspiruje legendární filmovou postavu, tak by s jeho životem mělo být obeznámeno co nejširší obecenstvo. Boxer Rocky Marciano, předloha pro Stallonova Rockyho Balbou, již není mezi námi od leteckého naštěstí roku 1969, ale posmrtně jej oslaví Undefeated: The Rocky Marciano Story. Režiséra si projekt zatím nenašel, nicméně sportovce má ztělesnit Jeremy Renner, tedy Hawkeye z Avengers.


 

Artušův kůň zpomalil

Knights of the Roundtable: King Arthur, fantastický epos režiséra Guye Ritchieho (Sherlock Holmes, Krycí jméno U.N.C.L.E.) nás vezme za králem Artušem o víc jak půlrok později. Premiéra stanovená původně na červenec 2016 se odehraje až 17. února 2017.


 

Spider-Man se přilepil k síti

Stejný osud potkal i vzdálený celovečerní animák se Spider-Manem. Místo původního 20. července 2018 se kreslený Peter Parker v režii Phila Lorda a Christophera Millera dostaví na scénu 21. prosince téhož roku.


 

Nováček rapuje radostí

Slavného rappera Tupace Shankura si v životopisném snímku All Eyez On Me zahraje Demetrius Shipp Jr. (televizní film #unlock’d). Film režíruje Benny Boom (Sněhová nadílka, S.W.A.T.: Pod palbou).


 

Santa je přímo perverzní

Nikoliv o Vánocích, nýbrž již 23. listopadu 2016 si Američané budou moci zajít do kina na druhý díl komedie Santa je úchyl!. Kriminálník Willie Stokes (Billy Bob Thornton), zloděj v převleku za Santa Clause, se zřejmě tentokrát pokusí usmířit se svou matkou (Kathy Bates).

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací