Festival La Película zahájí španělský filmař Julio Medem a jeho Ma Ma

lapelicula_2016_plakatSedmnáct snímků a čtyři česká města…
 
 
 
Dnes, 16. února 2016 navštíví pražské kino Světozor jeden z nejvýraznějších současných španělských filmařů Julio Medem. Osobně zde uvede svoje drama Ma Ma v hlavní roli s Penélope Cruz, držitelkou Oscara za snímek Vicky Cristina Barcelona a zahájí 11. ročník festivalu španělských filmů La Película. To ovšem není konec Medemových filmových projekcí na letošním ročníku. Těšit se můžeme i na jeho starší snímky, jako je romantické drama Sex a Lucía a dramatická komedie Zrzavá veverka.

lapelicula_2016_obr_ctV české premiéře bude promítnuto dílo další španělské legendy, a to dokumentární muzikál Argentina. Režisér Carlos Saura se nám snaží během 85 minut přiblížit bohatý argentinský folklor s důrazem na tango a všechny jeho tři podoby. Během festivalu bude servírována i porce nekorektního humoru prostřednictvím komedie Moje velká noc provokatéra Álexe de la Iglesia, která nám odhalí zákulisí natáčení televizního silvestrovského programu. Jaime Rosales, několikanásobný držitel ceny Goya, si pro nás připravil Krásné mládí, depresivní příběh ze současného Španělska. Tím ale plejáda nejrůznějších žánrů nekončí. V programu nalezneme první kubánské sci-fi Omega, horor Vrátili se…, dokumentární esej Soumrak, intimní drama Babička a mnoho dalších lákavých snímků. Filmy o dětech, které jsou pro španělskou kinematografii typické, jsou zastoupeny snímky Hrdinové zla o partě dětí, jejichž „přátelství“ je založeno na násilí, alkoholu a drogách a Zanic o chlapci a jeho útěku z domova.

 

Co: 11. festival španělských filmů La Película

Kdy a kde:

Praha 16. – 21. února 2016 Kino Světozor
Brno 18. – 21. února 2016 Kino Scala
Hradec Králové 25. – 27. února 2016 Bio Central
Ostrava 1. – 3. března 2016 Minikino

 
Podrobnosti: La Película
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací