Mysteriózní český horor Polednice vyděsil na place malou herečku

polednice_2016_plakat„Ve mdlobách tu matka leží, k ňadrům dítě přimknuté; matku vzkřísil ještě stěží, avšak dítě – zalknuté.“

V kinech se právě promítá tak trochu netradiční český horor Polednice režiséra Jiřího Sádka a dua Michal Samir (scénář) a Matěj Chlupáček (produkce). Tato tvůrčí trojice se pustila do vskutku netradičního díla, a to mysteriózního hororu, který se odehrává uprostřed parného léta. Lány zlatého obilí, polorozpadlý domeček, zatmění slunce, starý hřbitov, tam všude se během sledování příběhu podíváme.

Určitě vás napadne, jak moc se tvůrci inspirovali známou básní Karla Jaromíra Erbena. Zeptali jsme se na to scénáristy Michala Samira. „Velmi lehce, protože ta báseň jako taková, má daleko hlubší význam než se zdá, tak mluví o rozbitém vztahu mezi maminkou a dítětem a to byla ta hlavní premise, kterou jsme si vzali pro náš film Polednice,“ prozradil tvůrce.

Jak tato odpověď naznačuje, celý film se točí kolem ústřední dvojice, a to maminky Eliška (Aňa Geislerová) a její malé dcerky, kterou si zahrála Karolínka Lipowská. Jednalo se o její první velké filmové natáčení, a proto nás zajímalo, zda se při vzniku hororových scén nebála. „Někdy jo, když Aňa jako řvala. To jsem se bála. V tu chvíli byla Aňa docela strašidelná,“ svěřila se s úsměvem Karolínka. Karolínka určitě není žádný strašpytel, protože se do natáčení zamilovala a ráda by se této profesi věnovala i do budoucna.

Fotogalerii z tiskové konference naleznete na našem Facebook profilu. Pokud vás zajímá, jak to vypadalo přímo na place, můžete nahlédnout do naší archivní galerie též na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací