Zapojte se do soutěže o 2 vstupenky na projekci festivalu Severské kraťasy: Syrové Finsko

souteze_cerveny_koberec_bannerNahlédněte na Finsko z několika různých úhlů pohledu.

Festival Severské kraťasy míří do finiše. Ve čtvrtek 16. června 2016 můžeme navštívit poslední z promítacích bloků a poznat tak krásy i strasti obyvatel severských zemí. Tentokrát nás čeká sedm krátkých snímků mapujících Finsko z několika úhlů pohledu. Během 89 minut se budeme zaobírat lidským štěstím, navštívíme přírodu, budeme pozorovat veverky a v neposlední řadě zhlédneme kraťasy reflektující společnost i mysl jednotlivce. Pokud se chcete i vy vydat do Komorního kina Evald a navštívit poslední projekci druhého ročníku Severských kraťasů, zapojte se do naší aktuální soutěže o vstup pro dvě osoby. Ceny do hry věnoval Skandinávský dům.

  • Výherce získá vstup pro dvě osoby na projekci festivalu Severské kraťasy: Syrové Finsko, která se uskuteční ve čtvrtek 16. června 2016 v 19:00 v kině Evald v Praze

severske_kratasy_finsko

Soutěžní otázka zní:

„Kolikátý roční festivalu Severské kraťasy se letos koná?“

Svoje odpovědi zasílejte prostřednictvím soutěžního formuláře od 13. 6. 2016 do 15. 6. 2016 do 18:00. Výherce bude kontaktován nejpozději do 16. 6. do 10:00.

Pokud si nevíte rady, prozkoumejte článek věnovaný festivalu Severské kraťasy.

Soutěžní formulář:

[Soutěž ukončena]

Severské kraťasy: Syrové Finsko:Severske_kratasy_2016_banner

Tunel

Na změnu není nikdy pozdě.  Když do života zasáhne vážná nemoc, člověk se začne na svět dívat z jiné perspektivy. Má nadále smysl dělat věci tak, jak jsme je dělali doposud? Ve snímku se prolíná neměnné plynutí času města a léčba pacienta, do jehož myšlenek a vzpomínek divák nahlédne.

Novinový proud

Animace objektů ležících na stole, v jejímž centru je postupná proměna jednoho novinového výtisku. Promluvy novinářů začínají na papíře ožívat a obsahy titulků zbavené psané podoby se hlásí ke slovu prostřednictvím pohyblivých obrazů.

Jak se sbírají lesní plody

Na sever Finska přicházejí sběrači lesních plodů. Za touto sezónní prací mnozí cestují tisíce kilometrů. Místní obyvatelé se musejí vyrovnat se změnami, které s sebou globální ekonomika přináší – jejich tajná místa pro sbírání přírodního bohatství jsou odhalena a v odlehlém kraji se objevují nové tváře. tváře. V jakých podmínkách pracují tito sezónní pomocníci, jak jsou vnímáni místními lidmi a jaká je jejich odměna za práci? Kromě odpovědí na tyto otázky láká snímek i scénami z podmanivé finské přírody.

Pozorování veverek

Pozorování, sbírání, třídění, shromažďování – všechny způsoby jak poznávat a objevovat, dozvědět se a naučit se víc. S místy až naturalistickým zobrazením různých mapování přírody kolem nás kontrastuje vyprávění muže o působivém setkání s hejnem stěhovavých ptáků, při kterém vnímal přírodu a život zcela jinak – na základě citů, nikoliv exaktních informací.

Ostrov Ödeö

Linda se po několika letech vrací domů na ostrov Ödeö, aby se zúčastnila otcova pohřbu. Uzavřená komunita tohoto odlehlého místa má svůj zvláštní pohled na život a Linda se od místních obyvatel značně odlišuje. Režisérka zařazuje do vážných situací drobné nezdary, které v dané chvíli vyznívají trapně, ale zároveň komicky.

Sklizeň

Tragikomický příběh s finským černým humorem inspirovaný povídkou finské spisovatelky Rosy Liksom. Žena má na starosti celý statek, jelikož její věčně opilý muž jí s ničím nepomáhá. Jednoho dne však pohár trpělivosti přeteče a ona se odhodlá k radikálnímu činu.

Balkon na konci světa

Animovaný snímek se odehrává ve světě, ve kterém každý den a každá cesta znamená boj o přežití. Hlavní postava prochází různými místy a v každém se snaží získat něco, co by jí pomohlo pokračovat dál.

Pravidla soutěže s Severské kraťasy: Syrové Finsko:

1. Soutěž probíhá v období od 13. 6. 2016 do 15. 6. 2016 do 18:00 na internetových stránkách www.cervenykoberec.cz.

2. Účast v soutěži o hodnotnou cenu je podmíněná zasláním správných odpovědí na položené otázky prostřednictvím soutěžního formuláře.

3. Každý uživatel se může zúčastnit soutěže pouze jednou. Jako platná bude počítána vždy první příchozí odpověď z každé e-mailové adresy. Každá další odpověď z téže adresy nebo od stejného soutěžícího nebude do losování zahrnuta. Pokud soutěžící nebude splňovat podmínky pro výhru, bude výhra postoupena dalšímu soutěžícímu. Z účasti je vyloučen Provozovatel a osoby Provozovatele blízké.

4. Ze všech správných odpovědí budou po ukončení soutěže vylosován 1 výherce. Výhry do soutěže věnoval Skandinávský dům.

5. Provozovatel si vyhrazuje právo zkrátit, přerušit nebo zrušit soutěž či změnit její pravidla, případně nahradit výhru jinou výhrou ve stejné nebo podobné finanční hodnotě. Vymáhání účasti v soutěži či soutěžních výher soudní cestou je vyloučeno. Účastník se soutěže účastní s vědomím, že nemůže požadovat peněžité plnění výměnou za výhry v soutěži. Vstupem do soutěže se všichni Účastníci i Provozovatel zavazují dodržovat její pravidla.

6. Výherce bude Provozovatelem kontaktován prostřednictvím e-mailu, ze kterého odpověď přišla. Ke kontaktu dojde nejpozději do 16. 6. 2016 do 10:00.

7. Výherce souhlasí s předáním osobních údajů Skandinávskému domu.

8. Provozovatel není odpovědný za funkčnost poštovních služeb ani jiných osob a neručí za ztrátu, poškození nebo nedoručení výher při doručování přepravní službou nebo při osobním převzetí. Provozovatel opětovně neposílá vrácené, nevyzvednuté výhry. Výherce může své příp. nároky z odpovědnosti za vady cen uplatňovat pouze a přímo u osob uvedených v záručních podmínkách. Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za vady výher.

9. Zasláním odpovědi souhlasíte s využitím Vašich osobních údajů pro marketingové účely internetových stránek www.cervenykoberec.cz (např. zasílání obchodních sdělení na e-mail).

10. Odesláním odpovědi Účastník potvrzuje, že si tyto Pravidla přečetl, porozuměl jim a tyto podmínky akceptoval. Na tuto skutečnost nemá vliv, zda je zaslaná odpověď ve správném tvaru či nikoliv.

11. Tyto podmínky nabývají platnosti dne 13. 6. 2016

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací