Filmové události #43/16: Praha hostila Das Filmfest, Česká televize znovu zabrousila do historie

karlik_a_tovarna_na_cokoladu_2005_posterKarel Roden si znovu střihne Masaryka, tentokrát však Jana.

Bratři Coenové jsou v jednom kole, dozvíme se od nich něco o temných zákoutích internetu. Víc ze svého příběhu nabídne Willy Wonka, vrátí se i Mary Poppins.  Vznikne film o Zeldě Fitzgerald, ženu ve stínu svého známějšího manžela si zahraje Jennifer Lawrence.

#43/16

Na téměř čtyřicítku filmů pozval Das Filmfest, festival něměckojazyčných filmů. Ten od středy 19. října do neděle 23. října nabídl návštěvníkům pražských kin Lucerna a Atlas výběr toho nejlepšího z německé, rakouské a švýcarské produkce. Diváci mohli zhlédnout nejnovější Deník Anny Frankové, thriller Odvrácená strana měsíce, historický snímek Mlha v srpnu a mnoho dalšího. 31. října se přehlídka přesune do Brna, kde v kině Art a univerzitní Scale potrvá do 3. listopadu.

Masaryk v podání Karla Rodena. To už tu bylo v televizním Zločinu v Polné. Tentokrát však Roden neztvární „tatíčka“ Masaryka, ale někdejšího ministra zahraničí Jana Masaryka. Snímek bude mapovat dva dramatické roky jeho života, natáčel se nejen v Česku, ale také na Slovensku, v Nizozemsku a Velké Británii v koprodukci České televize. Masaryk přijde do kin 9. března 2017, režíruje jej Julius Ševčík. Edvarda Beneše si zahrál Oldřich Kaiser, v dalších rolích uvidíme Evu Herzigovou, Emílii Vašáryovou nebo Martina Hoffmana.

masaryk_2017_teaser_plakat

Stálá režisérská a scenáristická dvojka bratří Coenů je v jednom kole. Zatímco George Clooney dokončuje jejich Suburbicon, získali právo na scénář k thrilleru Dark Web. Téma tajného internetového trhu, kde se dá koupit všechno od drog po nájemné vrahy, mluví samo za sebe. Otázkou tedy zůstává, jestli se Coenové rozhodnou snímek natočit ve své režii, nebo scénář předají dál.

Pod pracovním názvem Zelda chystá oscarový režisér Ron Howard životopisný snímek o manželce literárního velikána Francise Scotta Fitzgeralda. Zahrát by si ji měla Jennifer Lawrence. Film se chce věnovat manželství literátů a kreativní rivalitě mezi Zeldou a jejím mužem, která se přičinila na psychických problémech spisovatelky.

joy_2015_foto_04

Bible milovníků kinematografie, tedy rozhovory Francoise Truffauta s ikonou thrilleru Alfredem Hitchcokem, se z legendární knihy přesouvá do filmu. Dokument zreflektuje názory obou klasiků, doplní je komentáře současných tvůrců. Unikátní projekt budou mít diváci možnost navštívit v českých kinech od 27. října 2016.

Co se dělo s Willy Wonkou před Karlíkem a továrnou na čokoládu? Odpověď nabídne David Heyman v zatím nepojmenovaném filmu. Od roku 2005 a líbivého snímku Tima Burtona už uplynula řádka let a studio Warner Bros se rozhodlo, že by stálo ukázat, co se dělo předtím, než se Johnny Depp jako šéf čokoládovny rozhodl svou fabriku prodat. Kdo si zahraje továrníka se sladkou pochutinou, zatím není jasné.

Na velké plátno se na Vánoce 2018 vrátí kouzelná chůva Mary Poppins ve filmu Mary Poppins Returns. Herecké obsazení doplní Colin Firth, zařadí se po bok již dříve avizovaných hvězd jako Emily Blunt, Bena Whishawa nebo Meryl Streep.

Letošní Vánoce pro změnu nadělí milovníkům počítačových her. Do českých kin dorazí 29. prosince Assassin’s Creed, na motivy stejnojmenné počítačové hry. Malou ochutnávku plnou akčních momentů nabídl nový trailer. Těšit se můžeme na Michaela Fassbendera nebo Marion Cotillard.

assassins_creed_2016_foto_a01

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací