Olomoucká slavnostní premiéra dokumentu Po setmění

po_setmeni_plakatKino Metropol se stalo svědkem tajuplné výpravy.

 

První prosincová sobota roku 2016 v olomouckém kině Metropol nebyla pro slabé povahy. Konala se tu totiž slavnostní premiéra road-trip dokumentu Po setmění o nejstrašidelnějších místech České republiky. Čtyřčlenný štáb ve složení šternberská zpěvačka Michaela Grohmanová, několikaletí členové produkční skupiny Michal Václavek a Václav Steiger a režisér Jiří Slečka si sbalili batůžky, karimatky a techniku a vyrazili na vlastní kůži prozkoumat Stránskou skálu v Brně, jihlavské podzemí, hrad Housku, bohnický hřbitov bláznů a statek Pohádku na Šumavě.

Slavnostní promítání se samozřejmě neobešlo bez tvůrčí delegace. Michaela, Václav, Michal a Jiří se svěřili, že díky jejich rozdílným povahám a pohledům na svět, na každého z nich navštívená místa působila rozdílně. Například tam, kde na Václava Steigera dýchl klid a pohoda, se ve své kůži necítila Michaela Grohmanová. A naopak. Jen jediná lokalita zasáhla celý štáb stejně, stejně temně. Nevítaně. Která, to se dozvíte ve vybraných českých kinech.

Na závěr si pro nás olomoucká nezávislá filmová a produkční skupina „GEORGE vision“ připravila překvapení. Již brzy se budeme moci těšit na seriál mapující jejich dobrodružství v Rumunsku.

Jak to na slavnostní premiéře Po setmění vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací