Sokol, Suchánek, Genzer, Chmela a Finger nás každou středu vezmou na Nádraží

Červený koberec - filmy, kino, zábava, foto: www.cervenykoberec.czPět herců, padesát postav a 101 hodin v maskérně stojí za vznikem nového skečového pořadu z prostředí železnice a vlakového nádraží.

S novým rokem přichází na obrazovky České televize šestidílný skečový cyklus Nádraží natáčený v reáliích české železnice. Do padesáti kostýmů se převlékla pětice výborných českých herců a improvizátorů, kteří nám názorně a bez obalu předvedou, jak to na takovém nádraží vlastně chodí. Ondřej Sokol, Michal Suchánek, Richard Genzer, Igor Chmela a Martin Finger strávili v maskérně celých 101 hodin, aby se proměnili v taxikáře, průvodčí, stěžovače, obsluhu přepážky, ochranku či typickou toaletářku. „Prostředí nádraží jsme si vybrali záměrně, protože se zde potkává asi nejvíce typů lidí. Můžete tam potkat bezdomovce, ale i byznysmeny, kteří cestují. Také je tam spousta zástupců profesí, které na nádraží pracují. Pro nás je to mikromodel českého světa. Nádraží je složeno z jednotlivých skečů, ale jsou tam i linky, které procházejí celým seriálem, například láska. To je tak dojemné, že i já sám u toho sem tam uroním slzu,“ prozradil o Nádraží herec, režisér a spoluautor scénáře Ondřej Sokol. Ten se v pořadu proměnil například v litevského taxikáře Dariuse Zmrta, pracovníka bezpečnostní agentury Petra Pyle, stevardku Dominiku Pašákovou chronického stěžovatele Jana Kyprého. V posledním případě se po jeho boku postaví Martin Finger jako manželka Jana Kyprá. Manželé Kypří patří k nejsložitějším proměnám v seriálu vůbec. Herci v maskérně strávili celé 5,5 hodiny.

I když se před kameru postavilo pět mužů, na nádraží se samozřejmě pohybují i ženy. Většinu ženských rolí si zahrál Richard Genzer, který nás rozesměje například jako tisková mluvčí Kristýna Simmons, toaletářka Hana Kočkářová či zaměstnankyně drah Míla Rovná. „Maskéři mi udělali obrovská prsa, a tak jsem zjistil, jaké to je být ženou. Musím říci, že po deseti minutách mi všichni chlapi lezli na nervy. Jsou nesnesitelní, když máte prsa,“ přiblížil Richard Genzer své zkušenosti s ženskými rolemi. Na tiskové konferenci ale prozradil, že pokud by se natáčela druhá řada a scénář by mu opět předepsal jen role opačného pohlaví, šel by znovu do toho.

Šest dílů, které nesou názvy Nové vedení, Levně, levněji, nejlevněji, To je bomba, Návštěva prezidenta, Měsíc bezpečnosti a Noční život postupně uvede kanál ČT2. První díl budeme moci zhlédnout již ve středu 4. ledna 2017. „Pevně věřím, že po odvysílání našeho pořadu nebudu z železniční přepravy vyloučena. Sonda je to rozhodně výživná a diváka provede od toaletářek, přes železničního psychologa, až k manažerovi hlavního nádraží,“ svěřila se kreativní producentka Kateřina Ondřejková. „Diváky bych pozval na vagón drážního humoru. Podle mne po odvysílání všichni herci mají všechny jízdy ve vlaku zdarma!“ uzavírá představení skečového pořadu Nádraží producent Vojtěch Frič.

Jak to na představení nového šestidílného cyklu Nádraží vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací