57. Zlín Film Festival zahájila Pipi Dana Morávková s Honzou Čenským

Švédský film Vzhůru do vesmíru uvedla dětská herečka Mira Forsell.
 
 
 
Když se podíváte na vizuály 57. Zlín Film Festivalu, je na první pohled jasné, čím se tvůrci inspirovali. Ano, je to Pipi Dlouhá punčocha, jež se zrodila v hlavě autorky Astrid Lindgren. Herečka, kterou nezbednou zrzavou holčičku ztvárnila v nezapomenutelné filmové podobě, Inger Nilsson, navíc patří k hvězdným hostům letošního ročníku. 

Moderátory dopoledního slavnostního zahájení pro děti se stali nejznámější český princ Jan Čenský a Dana Morávková, jež zvolila naprosto originální outfit, ve kterém ji na první pohled poznal málokdo. Oblékla se totiž jako legendární Pipi, včetně zrzavé copaté paruky a oranžovo-zelených punčošek.

Na podium, vedle dalších vzácných hostů, zavítala i představitelka hlavní role úvodního dětského filmu Vzhůru do vesmíru. Mladinká herečka Mira Forsell s sebou vzala i jednu z loutek, se kterou si ve filmu zahrála. I když roztomilý chlupáč neměl kolečka, díky kterým se při natáčení pohyboval, zamával, za asistence Miry, všem klukům a holkám v sále.

Ranní zahájení v multikině Golden Apple Cinemas si nenechali ujít ani členové poroty. Jmenujme například Vicu Kerekes a Slávka Horáka z Mezinárodní odborné poroty pro hrané evropské debuty či Kláru Issovou, členku Mezinárodní odborné poroty pro hraný film pro děti a mládež.

Co: 57. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival

Kdy: 26. května – 3. června 2017

Kde: Zlín

Podrobnosti: ZFF

Jak to vypadalo na zahájení 57. Zlín Film Festivalu, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a již brzy i na krátkém videu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací