Letní shakespearovské slavnosti 2017 přinesou 162 představení v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě

Letošní ročník slavnostně zahájí Hamlet v hlavní roli s Jaroslavem Pleslem.
 
 
 
Divadelní událost prázdnin v podobě Letních shakespearovských slavností odhalila svůj program. Tento rok se mohou diváci těšit na premiérové uvedení slavné Shakespearovské tragédie Hamlet v režii Michala Vajdičky. „Hamlet je inteligentní empatický člověk, který v porovnání s jinými Shakespearovými postavami neřeší věci s horkou hlavou. Za všechna svá rozhodnutí a skutky nese plnou zodpovědnost. Hamlet hledá pravdu, život ve lži a nevědomosti ho sžírá. Sice za sebou nechává i oběti, ale stojí mu to za to. To mi je na něm velmi sympatické,“ prozradil Michal Vajdička. V hlavní roli se nám představí Jaroslav Plesl. Dále v inscenaci uvidíme Hynka Čermáka, Lenku Vlasákovou, Ladislava Hampla, Vladimíra Polívku a další.

Dál se můžeme těšit například na Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete z loňského roku s Marií Doležalovou, Václavem Koptou, Milanem Šteindlerem a Nelou Boudovou. Chybět nebudou ani hry jako je Mnoho povyku pro nic, Romeo a Julie, Sen noci svatojánské nebo Veselé paničky windsorské. Martin Hilský nás provede Poctou Shakespearovi, speciálním večerem humorných i vážnějších dialogů, sonetů a živé hudby. V hlavní roli vystoupí Jan Tříska.

Vzhledem k rekonstrukci Nejvyššího purkrabství Pražského hradu se Letní shakespearovské slavnosti přesouvají do Královské zahrady v prostoru před Míčovnou.

Co: Letní shakespearovské slavnosti 2017

Kde: Praha, Brno, Ostrava a Bratislava

Kdy: od 27. června – 9. září 2016

Za kolik: od 290 Kč

Podrobnosti: LSS 2017

 

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací