Radka Třeštíková po úspěšných Bábovkách pokřtila svoji detektivku Osm

Hned tři výtisky si nechala podepsat Gábina Partyšová s manželem.
 
 
 
Po knižním debutu Dobře mi tak, románu To prší moře a loňském bestselleru Bábovky představuje Radka Třeštíková svoje nejnovější dílo, a to detektivku Osm. „Původně jsem ani nechtěla napsat detektivku, pátrat po tom, co a proč se stalo. Detektivní zápletka přišla tak nějak sama. Snažila jsem se napsat příběh, při jehož čtení budete přemýšlet o tom, co všechno jsme schopni obětovat pro lásku, co všechno jsme pro ni ochotni udělat. A o tom, že si stejně nikdy nevybíráme, do koho se osudově zamilujeme,“ přibližuje knihu sama autorka.

Křest novinky s červeno-černo-bílou novinkou si nenechala ujít celá řada fanynek a hostů. Tři z prvních 88 výtisků si přímo na místě zakoupila i Gábina Partyšová s manželem, kteří si i vystáli frontu na podpis. Úlohy kmotrů se chopili herečka Jana Plodková a herec Stanislav Majer. Plodková dokonce přečetla z knihy krátký úryvek.

Nepovšimnut nezůstal ani úspěch Bábovek, kterých se prodalo téměř 100.000 kusů a brzy se dočkají i filmového zpracování. Spolupráce éterické Plodkové se spisovatelkou Třeštíkovou zřejmě bude pokračovat, protože pokud půjde vše podle plánu, měla by si v připravovaném filmu na motivy knihy zahrát.

Po přání mnoha úspěchů, mnoha spokojených čtenářů a přípitku přišlo na řadu i sladké překvapení, a to dort v podobě osmičky ozdobený rudými malinami. Radka Třeštíková stylovou pochoutku slavnostně nakrojila a hned poté se pustila do rozdávání podpisů dlouhé řadě nedočkavých čtenářů.

 

Anotace knihy Osm:

Jednu březnovou sobotu je v Ďáblickém háji nalezena postřelená mladá dívka Michaela. Zůstává v bezvědomí a policii se nedaří vyšetřit, kdo čin spáchal a proč. Byl to její snoubenec, nejlepší kamarádka nebo snad někdo z rodiny, ve které Michaela hlídala děti? Ona sama si po probuzení z kómatu osudný den nepamatuje, co víc, nepamatuje si celý poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně jako pohlazení a skončil pokusem o vraždu…

Ukázka z knihy Osm:

„Já vám pomůžu,“ nabídne se Honza a rychle k lůžku přiskočí, vůbec se z toho nehroutí jako předtím Alice a v těch jeho dotecích je obrovská něha. Jemně přejíždí prsty po Míšině rameni, šeptá, že všechno bude zase v pořádku, a pak si všimne, že má Míša vzadu za levým uchem malinké tetování. Ale Míša nikdy žádné tetování nechtěla a jehel se bála jak čert kříže.
„Hotovo,“ vydechne sestřička.
Honza nereaguje, myslí na to, co právě viděl.

Jak to na slavnostní akci a autogramiádě vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací