Filmové události #27/17: Karlovy Vary hostily filmový svět, seriálové léto ochladí Hra o trůny

Sedmá řada seriálu začne už příští týden.
 
 
 
Karlovy Vary se na týden staly hlavním městem filmu. Druhou půlku prázdnin možná ovládnou Emoji ve filmu. Červenec se ponese ve znamení Hry o trůny.  Začnou se natáčet Fantastická zvířata, chystá se nová řada Temného případu. Sacha Gervasi natáčí životopisný film o Hervém Villechaizeovi. Ondřej Havelka točí Hastrmana. Zemřel filmový účetní Fantozzi.

#27/17

Filmoví fanoušci, filmové hvězdy i všemožné celebrity. Ti všichni se sjeli v uplynulém týdnu do západnívh Čech, aby oslavili největší svátek filmu u nás. První víkend Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech poctila návštěvou Uma Thurman, na závěrečné dny pak dorazil Jeremy Renner (Avengers, Captain America). Ten ve Varech představil nový film Wind River.  Dění z 52. ročníku festivalu jsme detailně sledovali z místa jak na webu, tak na sociálních sítích (Instagram, Facebook …) a YouTube kanálu ČK LIVE.

„Vítejte v tajném světě vašeho mobilu,“ vítá v novém traileru animák Emoji ve filmu malé i velké. Jedněm vykreslí dnešní svět smajlíkové komunikace jako pohádku, druhým nabídne možná zamyšlení nad absurditou emotikonů. Podle dosavadních upoutávek vypadají Emoji jako moderní varianta dva let starého V hlavě. Smajlíci budou zachraňovat napáchané škody, které způsobily vyťukáním jiných znaků z mobilu zamilovaného puberťáka. Do kin dorazí Emoji ve filmu 10. srpna.

Režisér životopisného filmu Lincoln připravuje nový film, tedy hned dva. Letos vypustí November Criminals, drama o osmnáctiletém chlapci židovského původu, jehož spolužák je zastřelen a on začne pátrat po jeho vrahovi. Dál Sacha Gervasi natáčí My Dinner With Hervé. Příběh o nečekaně vzniklém a celoživotně trvajícím přátelství mezi fiktivním novinářem Dannym a hercem Hervém Villechaizem vzniká na motivy knihy Gervasiho a Seana Macaulaye. Gervasi vychází z vlastního zážitku, kdy Villechaizeho zpovídal nedávno předtím, co herec měřící 119 centimetrů ve svých padesáti letech spáchal sebevraždu. Příští rok, kdy bude mít film premiéru, to bude patnáct let. Herce, který si zahrál například v bondovce Muž se zlatou zbraní po boku Christophera Leeho, ztvární Peter Dinklage (Hra o trůny), Dannyho si zahraje Jamie Dornan (Padesát odstínů šedi, Anthropoid).

Ano, Hra o trůny už za týden. Co zatím víme? Daenerys se konečně vydává na cestu směr Západozemí, Jon Snow byl jmenován velitelem Noční hlídky. Do toho se blíží Bílí chodci. Winter is coming.

Seriálové léto sice totálně zastiňuje Hra o trůny, s plány se ozývá Temný případ (v originále True Detective). Seriál stanice HBO má za sebou dvě řady, s pokračováním tvůrci otáleli, protože po úspěšné první sérii se ta druhá sešla s chladnější odezvou. Nicméně dvě nové epizody už by měly být napsané, natáčet by se mělo už letos s počítanou premiérou příští rok. Zápletka je zatím neznámá stejně jako případná účast Matthewa McConaugheyho. Ten se však nechal slyšet, že by roli Rusta Cohlea vzal znovu.

Minulý týden obletěla svět i Česko smutná zpráva. Zemřel Paolo Villaggio, představitel legendárního pana účetního Fantozziho. Italské komedie o nešikovném úředníkovi patřily v 70. a 80. letech minulého století k oblíbeným kouskům. Villaggio si účetního zahrál celkem v deseti filmech.  Kromě toho však Ital hrál i ve vážnějších filmech, jeho neméně známý krajan Federico Fellini jej obsadil například v Hlasu luny. Villaggio byl držitelem Zlatého lva z benátského filmového festivalu roku 1992.

Ondřej Havelka, dosud divadelní režisér a hudebník, se vrhá na první celovečerní hraný film. Natočí Hastrmana podle knižní předlohy Miloše Urbana, který dosáhl v roce 2001 na knižní Cenu Magnesii Literu. V hlavní roli se objeví Karel Dobrý.

 

Harry Potter, respektive jeho knižní příběh, nedávno oslavil dvacáté narozeniny. Filmový svět teď na několik let dopředu opanuje jeho duchovní matka J. K. Rowling s příběhy Fantastických zvířat. Po loňské jedničce se plánují další čtyři filmy a nedávno vypuklo natáčení toho, jenž má přijít do kin na podzim příštího roku. Kromě „jedničkových“ tváří se tentokrát na déle, než na pár minut, objeví Johnny Depp jako černokněžník Grindelwald a dlouho utajovaný a hledaný Jude Law jako mladý Albus Brumbál. Děj nás zavede do cirkusového prostředí, poznáme bývalou osudovou lásku Mloka Scamandera nebo jeho bratra.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací