Irena Obermannová pokřtila svoji detektivní knihu Dobré duše

„Geniální šachistka na stopě zločinů v detektivním příběhu Ireny Obermannové.“
 
 
 
Spisovatelka a scénáristka Irena Obermannová se opět vrací na knižní scénu, tentokrát ale v podobě, ve které ji ještě neznáme. Na pultech knihkupectví se totiž objevila její první detektivka pojmenovaná Dobré duše. Napínavým příběhem nás bude provázet mladá geniální šachistka Alice, která doslova zakopne o mrtvolu. „Není to takový krok stranou, z mé strany, jak by se mohlo zdát, protože jsem vždy koketovala s tím, že jednou napíši detektivku,“ přiblížila vznik knihy samotná Obermannová. Autorka navíc prozradila, že má za sebou rok intenzivního studia detektivních románů.

Slavnostní křest a představení detektivky čtenářům ve SmetaněQ se neobešel bez vzácných hostů. Pozvání Ireny Obermannové přijali dominikánský kněz Tomasz Dostatni a rabín Štěpán Kliment. Vzhledem k názvu publikace se samozřejmě řešilo téma dobrých duší. Samotná autorka si pod tímto spojením představí svoji maminku. „Já myslím, že se dobrá duše pozná podle očí. Když má někdo dobrou duši, tak je to vidět na očích,“ svěřil se Štěpán Kliment.

Pokud vše půjde podle plánu, mohou se všichni čtenáři a potažmo televizní diváci těšit na velké překvapení. Právě probíhá plánování a diskuze, které by měly vést k seriálové podobě Dobrých duší. Jestli uvidíme šachistku Alici i na televizních obrazovkách rozhodne ředitel České televize.

 

Anotace knihy Dobré duše:
 
Geniální šachistka na stopě zločinů v detektivním příběhu Ireny Obermannové.Do bývalého sklářského městečka Vlčí Úpice přijíždí mladá geniální šachistka Alice, aby tu sehrála simultánní partii se členy místního šachistického kroužku. Krátce po příjezdu však doslova zakopne o mrtvolu místní starostky. Během hry Alice smete figurky z šachovnice a připraví se tím o velkou příležitost. Ale ona už hraje jinou partii… Navzdory policii i všem obyvatelům městečka se snaží vypátrat, co se stalo. Vrah je na tahu. Dá mat, nebo ho Alice zastaví?

 

 

Jak to na slavnostním křtu detektivky Dobré duše Ireny Obermannové vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací