Dvanáct pestrých říjnových knižních novinek od Albatros Media

Říjen přináší další reedice Harryho Pottera, navštívíme Ponyville, budeme bojovat o život i lásku a pochutnáme si na specialitách vietnamské kuchyně.
 
 
 
Stejně jako je pestrobarevné podzimní listí, je i různorodá nabídka knižních novinek mediální společnosti Albatros Media a.s. Nejmenší čtenáři se vydají za dobrodružstvím do Ponyville v obrázkové knížce My Little Pony film – Příběh podle filmu či odhalí, co všechno přináší Dubánčí rok. Trochu odrostlejší publikum bezesporu podlehne kouzlu Země příběhů – Varování bratří Grimmů či senzaci roku 2016 v žánru young adult literatury Diabolik. Ani měsíc říjen se neobejde bez kouzel a magie. Tentokrát se budeme moci pokochat reedicí Harry Potter a Ohnivý pohár či ilustrovaným vydáním Fantastických zvířat. Chybět nebude ani nezbytná dávka napětí, a to prostřednictvím thrilleru Žena v okně. Na výlet se vydáme s publikací 100 pohledů na Česko. Trocha filmové podívané na nás čeká v Hoře mezi námi, kterou můžeme vidět i v kinech s I. Elbou a K. Winslet. Vážnější témata nakousne kniha Václava Smila Jak se vyrábí dnešní svět. A bude se i tvořit. Pro domácí hravé kutily jsou připraveny Výtvarné radosti a pro kuchařky a kuchtíky Víc než jen vietnamská kuchařka.

 

My Little Pony film – Příběh podle filmu

Autor: Václav Smil

Anotace:

Ponyville ohrožuje nové nebezpečí a velká Šestka – Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy a Rarity – vyrážejí na dobrodružnou cestu za hranice Equestrie. Při plnění nelehkého úkolu musí poníci překonávat spoustu překážek, ale také si užijí zábavu a seznámí se s novými přáteli.

Cena: 229 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 64

Rozměry: 205 x 285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 2. 10. 2017

Diabolik

Autor: S. J. Kincaidová

Anotace:

Od malička jsou na sebe napojené. Jsou jako sestry. Nemesis by pro Sidonii, dceru galaktického senátora, udělala cokoliv. Je nemilosrdná, neporazitelná, oddaná a je diabolik. Stroj bez emocí a schopnosti citu. Bytost, jejíž existence má jediný smysl: zabíjet či zemřít pro tu, jejíž život má ochraňovat. Když je Sidoniin otec odsouzen a Sidonie povolána na galaktický dvůr, je jisté, že jí hrozí smrt. Pro Nemesis tak existuje jediná možnost. Odjet na dvůr místo Sidonie.

Senzace roku 2016 v žánru young adult literatury.

Cena: 299 Kč

Žánr: thriller, sci-fi

Počet stran: 376

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 5. 10. 2017

Hora mezi námi

Autor: Charles Martin

Anotace:

Přichází bouře a provoz na letišti je ochromen. Ashley se bojí, že nestihne vlastní svatbu, na chirurga Bena čekají pacienti. Ačkoli se nikdy neviděli, objednají si spolu charterový let, aby se dostali domů dřív. Jejich letadlo se ale zřítí a oni se ocitají uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Hledají k sobě vztah, přehodnocují minulost a v extrémních podmínkách bojují o život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo znovu uvěří v lásku?

Strhující příběh o lásce a o přežití, kde hlavní role ve filmové adaptaci ztvárnili Idris Elba a Kate Winslet.

Cena: 299 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 568

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 12. 10. 2017

Žena v okně

Autor: A. J. Finn

Anotace:

Anna Foxová žije sama, uzavřená ve vlastním světě. Ze svého domu nevychází, dny tráví popíjením vína, sledováním starých filmů… a špehováním sousedů. Jednoho dne se do domu přes ulici přestěhují Russellovi, na pohled normální rodina. Jenže pak Anna zahlédne něco, co neměla. Její už tak nejistý svět se začne rozpadat a na povrch vypluje šokující tajemství. Co je pravda? Co představa? A kdo je v nebezpečí? Jedno je jisté: nikdo a nic není takové, jak se zdá.

„A.J. Finn vytvořil noirový román nového tisíciletí. Je plný fascinujících postav, úžasných zvratů a má báječnou vypravěčku…“ (spisovatelka Gillian Flynn)

Cena: 349 Kč

Žánr: thriller, světová beletrie

Počet stran: 352

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 12. 10. 2017

 Dubánčí rok

Autor: Leona Šťastná, Petr Václavek a Slávek Rydval

Anotace:

Už jste někdy našli malou žaludovou čepičku, třeba v lese mezi listím, na sjezdovce nebo na břehu rybníka? Možná patřila některému z dubánků, který ji ztratil, když jel ze školy na kole, lyžoval, potápěl se nebo se zrovna vracel z nějakého dobrodružství, která dubánci neustále prožívají. Pronikněte do světa tak tajuplného, že o něm většina lidí nemá ani ponětí. Do světa mezi korunami stromů a v mechu, kde dubánci žijí.

Poznejte tajuplný svět dubánků v mechu a korunách stromů a projděte s nimi celý rok!

Cena: 99 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 14

Rozměry: 150 x 150 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 16. 10. 2017

100 pohledů na Česko

Autor: Jan Vaca a Pavel Scheufler

Anotace:

100 lidí, 100 chutí, ale i 100 pohledů. Zažijte Česko jinak a nechte se naší republikou provést pomocí unikátních historických fotografií. Na jedné straně najdete starou fotografii místa a na straně druhé stejnou lokalitu, zachycenou však soudobým pohledem. Kniha je doplněna texty o zajímavostech vztahujících se k jednotlivým místům i historickým snímkům. Získejte nový pohled na Česko se 150 srovnávacími dvojicemi fotografií!

Cena: 690 Kč

Žánr: non-fiction, tuzemské průvodce

Počet stran: 312

Rozměry: 210 x 297 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 16. 10. 2017

Výtvarné radosti

Autor: Alena Grimmichová

Anotace:

Dejte si pauzu od uspěchaného světa a ponořte se do rukodělných aktivit. Návody v této knížce jsou vhodné pro malé i velké, pro začátečníky i pokročilé, pro ty, kteří rádi tvoří s barvami, textilem, papírem i méně tradičními materiály. Stačí jen zalistovat a podrobně popsané návody doplněné o názorné fotografie vás povedou krok za krokem až k perfektnímu výsledku.

Cena: 299 Kč

Žánr: hobby

Počet stran: 104

Rozměry: 210 x 270 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 23. 10. 2017

Jak se vyrábí dnešní svět

Autor: Václav Smil

Anotace:

Jaké úrovně ještě dosáhne spotřeba materiálů, kterou zvyšují bohaté společnosti? Současný svět je závislý na tocích materiálů. Dnes dokonce nemusí ani nejefektivnější výrobní procesy a nejdokonalejší způsoby recyklace stačit k tomu, aby se dosáhlo dematerializace v takovém rozsahu, že bude potlačen vliv rostoucí poptávky po materiálech způsobené pokračujícím populačním růstem a zvyšující se životní úrovní. Kolik nás tato závislost bude stát?

„Václav Smil stále píše úžasné knihy. Právě jsem dočetl jeho Jak se vyrábí dnešní svět a je naprosto famózní.“ (Bill Gates)

Cena: 499 Kč

Žánr: non-fiction, osobní rozvoj

Počet stran: 360

Rozměry: 167 x 225 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 26. 10. 2017

Země příběhů – Varování bratří Grimmů

Autor: Chris Colfer

Anotace:

Conner je rozhodnutý, že se do Země příběhů jen tak nevrátí. Pak ale odhalí tajemné varování slavných pohádkářů, a vše je jinak. Vydává se na cestu po Evropě, aby rozluštil šifru a zastavil katastrofu, která Zemi příběhů hrozí. Alex zase věnuje všechen svůj čas tomu, aby mohla převzít po Kmotřičce víle její poslání. Mezitím se probouzí dřímající zlo. Conner, Alex a jejich přátelé z obou světů budou muset spojit své síly a zasáhnout.

Třetí díl vtipné pohádkové série, v níže je vše tak nějak jinak… Bratři Grimmové totiž ukryli do svých pohádek varování. Nastal čas odhalit ho.

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství, fantasy

Počet stran: 400

Rozměry: 145 x 210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 26. 10. 2017

 

 Fantastická zvířata – ilustrované vydání

Autor: J.K. Rowlingová

Anotace:

Nádherné nové vydání kouzelnické klasiky z pera Mloka Scamandera samozřejmě představuje pestrou směsici tvorů od Akromantule přes různé druhy draků až po Yettiho, navíc s překrásnými ilustracemi Olivie Lomenech Gillové. Léta dobrodružných putování slavného magizoologa vyústila v díle nezměrného významu. Odborníci jej obdivují, kouzelníci a čarodějky zhusta využívají a od počátku tohoto století do něj zvědavě nahlížejí i mudlové.

Jedna z knih z bradavické školní knihovny, nyní plně ilustrovaná!

Cena: 499 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 160

Rozměry: 250 x 290 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 30. 10. 2017

 Harry Potter a Ohnivý pohár (reedice)

Autor: J.K. Rowlingová

Anotace:

V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.

Čtvrté dobrodružství v Bradavicích v reedici původního vydání.

Cena: 449 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 784

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 30. 10. 2017

 

Víc než jen vietnamská kuchařka

Autor: Zase rýže

Anotace:

Uvařte si vietnamské speciality přímo u vás doma. Autoři, kteří vás povedou krok za krokem, jsou z těch nejpovolanějších – jedná se totiž o představitele druhé generace Vietnamců žijících v Česku. Podělí se s vámi o tipy a triky svých babiček, objasní vám původ jednotlivých jídel a jejich symbolický význam a upozorní vás na všechna možná úskalí přípravy oblíbených pokrmů. Ohromte své přátele a jejich chuťové buňky a připravte neopakovatelnou vietnamskou hostinu, na kterou budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

Zajímavosti ze světa vietnamské kuchyně, představení tradičních vietnamských surovin a tipy na jejich nakupování, doporučení na vietnamské podniky v České republice, tipy na gastro výlety ve Vietnamu, ale hlavně obrovská nálož receptů.

Cena: 299 Kč

Žánr: moderní kuchařky, zdravé kuchařky

Počet stran: 128

Rozměry: 210 x 247 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 30. 10. 2017

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací