Probíhá natáčení filmu Metanol s Lukášem Vaculíkem a Martinem Fingerem

Snímek režisérky Terezy Kopáčové a scenáristky Lenky Szántó je inspirován metanolovou aférou.
 
 
 
Je tomu pět let, kdy Českou republiku zasáhla tzv. metanolová aféra. Vše započalo koncem roku 2012 a koncem ledna roku 2013 bylo hlášeno 49 úmrtí v Česku a více jak sto obětí, které se musejí potýkat s trvalými zdravotními problémy

 

Případ, který se do historie české kriminalistiky zapsal největším počtem obviněných, inspiroval novinářku Lenku Szántó, která napsala scénář ke dvoudílnému filmu Metanol, který právě v těchto dnech natáčí Česká televize. Režie se chopila Tereza Kopáčová, jejíž tvorbu můžeme znát prostřednictvím seriálů Nevinné lži či Soukromé pasti. „O režii Metanolu jsem usilovala a jsem šťastná, že jsem ji získala. S obrovskou chutí se chystám na ten výrazně klukovský příběh boje dobra se zlem, o to dramatičtější, že se skutečně stal. Chtěla bych ho natočit velmi autenticky, syrově, a přitom jako metaforu na to, co žijeme, pijeme a v co věříme,“ svěřila se režisérka Kopáčová.

Ve filmu se představí Lukáš Vaculík, Martin Finger, Veronika Freimanová, Vladimír Kratina, Vasil Fridrich, Tomáš Bambušek či David Máj.

Natáčení se přesunulo ze Zlína do Prahy. Jak to vypadalo přímo na place, kde vznikaly záběry z policejní vyšetřovny, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na našem YouTube kanálu ČK LIVE. Snímek Metanol by měl mít premiéru na jaře příštího roku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací