Odhalení sochy papeže Jana Pavla II. v muzeu Grévin

Audiencí u papeže provázel polský kněz Zbigniew Czendlik.
 
 
 
S příchodem listopadu se v pražském muzeu Grévin rozezněly fanfáry. Tamní expozice se totiž rozrostla o jednu z nejdůležitějších osobností 20. století, a to o voskovou figurínu papeže Jana Pavla II.

Slavnostní odhalení sochy si nenechala ujít celá řada slavných osobností. Přítomen byl i prezident Václav Havel (i když pouze ve voskové podobě), který Jana Pavla II. do České republiky před dvaceti lety osobně pozval. Udělat si snímek s nejoblíbenějším papežem všech dob si přišli i princezna a operní diva Zdenka Belas Lobkowicz, páter Josef Sucharda či herečka Simona Postlerová, která dokonce přečetla krátký úryvek z knihy Nebojme se pravdy, jejímž autorem je právě Jan Pavel II.

Slavnostním odhalením provázel polský knez Zbigniew Czendlik. „Kdyby nebylo papeže Jana Pavla II., nebyl bych knězem, a tudíž bych ani nežil v tak krásné zemi, jakou je Česká republika, „ svěřil se Czendlik.

Jak to na slavnostním odhalení sochy papeže Jana Pavla II. v pražském muzeu Grévin vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací