Hlavní cenu na 15. ročníku MFOF získal film Choose your wave

Cenu za celoživotní dílo osobně převzal Otto Krajňák.
 
 
Jubilejní patnáctý ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů je u konce. Poté, co zavítal do čtyřiapadesáti spolupořadatelských míst a promítl celkem 128 filmů, vyhlásil vítěze a ocenil čestné hosty.

Cenu za celoživotní dílo v oblasti outdooru obdržel dvaadevadesátiletý aktivní lyžař a několikanásobný mistr světa FIS masters, bývalý československý reprezentant a trenér juniorské reprezentace Otto Krajňák. Stejně oceněn byl i legendární zlatý olympijský běžkař Ital Franco Nones.

Z hlavní festivalové ceny se radoval film Choose your wave. Zvláštní cenu TV Noe předal Petr Kudela filmu Martina Smékala Dobrák od kosti.

Nyní se ale podívejme na vítěze jednotlivých soutěžních kategorií:

A. dobrodružný a extrémní sportovní film

1. místo: Bílé Bludiště
2. místo: Cesta s pocitem viny
3. místo: Sněhoví Nomádi

B. horolezecký a horský film

1. místo: Sloboda pod nákladom
2. místo: Brette
3. místo: Neslezený hřeben Annapurna III

C. dobrodružný vodní sportovní film

1. místo: Jondachi
2. místo: Do dvojice galaxií – Grónsko
3. místo: Cesta na „Kanáry“

D. cestopisný film

1. místo: Krajina kamenných věží
2. místo: ODILE – Z Madagaskaru do moravské domácnosti
3. místo: Naše fascinující planeta – Jižní moře

Ceny předali režisér a předseda poroty MFOF Antonio Pedro Nobre, cestovatel Rudolf Švaříček, mořeplavec Richard Konkolski a herec a cestovatel Pavel Liška.

Jak to na slavnostním zakončení v pražském kině Lucerna, kde vystoupili muzikanti z art rockové kapely Kazachstán a taneční duo Hybrids Crew, vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací