Filmové události #49/17: Ready Player One představil trailer, Česká televize nabízí program na příští rok

Na obrazovkách veřejnoprávní televize se objeví nové seriály i filmy s historickými náměty.
 
 
21st Century Fox se stěhuje pod křídla Disneyho. Známe nominace na Zlaté glóby. Filmové hity uplynulého roku rekapituluje BEST FILM FEST. Trailer Spielbergova Ready Player One je tu. Česká televize připravila na nový rok několik seriálů.

#49/17

Dabing Street, Inspektor Max a Vzteklina. To jsou tři nové seriály, které si Česká televize připravila na začátek roku 2018. První ze jmenovaných je po seriálech Čtvrtá hvězda dalším projektem ansámblu Dejvického divadla na televizní obrazovce. Komediální seriál natočil Petr Zelenka o krachujícím dabingovém studiu podle stejnojmenné divadelní hry. Dabing Street se začne vysílat v lednu, první díl vyjde podobně jako u Trpaslíka v předpremiéře na internetovém vysílání. Inspektor Max v podání Juraje Kukury vypráví příběh slovenského policisty působícího na pražské kriminálce a jeho případů. Thriller Vzteklina zavede diváky do šumavských Sudet a pokusí se zbořit omletá žánrová klišé, pomoct mu má obsazení v čele s Kryštofem Hádkem, Leošem Nohou, Pavlou Beretovou nebo Stanislavem Majerem.

Knižní sci-fi thriller Ready Player One míří na filmová plátna a režie se ujal Steven Spielberg. Téma táhne samo o sobě, příběh zavede diváky do roku 2045, kdy se lidstvo nachází na okraji chaosu a kolapsu v důsledku přesunu z reality do virtuálního světa. Dystopická realita nabízí spásu ve virtuální s názvem OASIS vytvořenou Jamesem Hallidayem, kterého hraje Mark Rylance. V jeho hře je ukryt odkaz a poklad, který nabízí vítězi hry nadvládu nad celým světem. V českých kinech Ready Player One zpestří jaro příštího roku, promítat se bude od 29. března 2017.

Z filmů pro příští rok láká ČT na historické momenty. Dvoudílný snímek Dukla 61 vypráví o tragédii z 60. let, televizní film Metanol o kauze z roku 2012, Můj strýček Archimedes o řeckých imigrantech, kteří do Československa přišli ve 40. letech. Bůh s námi se vrátí do období pražské defenestrace.

Pomalu končící rok a filmy, které ho nejvíce opanovali v jeho druhé půlce, připomenou pražská artová kina. V Altasu, Evaldu, Lucerně a MATu od 14. do 20. prosince 2017 proběhne BEST FILM FEST. Filmoví milovníci si mohou znovu zajít na tragikomedii Čtverec, která zvítězila v Cannes, válečný Dunkerk Christophera Nolana, kultovní sci-fi Blade Runner 2049 nebo nedávný opus Yorgose Lanthimose Zabití posvátného jelena. Z tuzemských snímků je v nabídce loutková Lajka nebo komedie Hurvínek a kouzelné muzeum. Kritériem výběru pro promítané kousky je divácká úspěšnost, lístky se prodávají za jednotnou cenu 69 korun. Přehlídka se koná dvakrát ročně už šestým rokem.

Studio Disney rozšiřuje. Koupilo většinu akcií 21st Century Fox. Disney tak rozšiřuje mocenské pole, v němž už drží Pixar, Lucasfilm i Marvel.

Blíží se nový rok a s jeho začátkem se vždy pojí vyhlašování všemožných filmových ocenění. Co se týče Zlatých glóbů, bude to letos dost velká bitva. V hlavních kategoriích Nejlepší drama a Nejlepší komedie nebo muzikál je o cenu velká tlačenice. Zmiňme z nominovaných válečný Dunkerk, Tvář vody, Lady Bird, The Disaster Artist nebo I, Tonya. Mezi herci se o cenění poperou Meryl Streep (Akta Pentagon:Skrytá válka), Michelle Williams (Všechny prachy světa), Emma Stone (Souboj pohlaví), Judi Dench (Victoria and Abdul) a Tom Hanks (Akta Pentagon: Skrytá válka), Gary Oldman (Nejtemnější hodina), Hugh Jackman (Největší showman), James Franco (The Disaster Artist) nebo Willem Dafoe (The Florida Project). Aspiranty na nejlepší seriál roku 2017 jsou Hra o trůny, Příběh služebnice nebo Stranger Things.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací