Kdyby ulice Beale mohla mluvit (2018)

Režie:
Premiéra v ČR: festival 21. 3. 2019 ()

Synopse: Intenzivní milostný příběh o nerozbitném poutu zamilovaného páru, který musí za své štěstí tvrdě bojovat, se odehrává na počátku sedmdesátých let v černošském Harlemu. Intimní a poetické výtvarné záběry překračují dobový rámec světa, který je ovlivněn rasismem, a ukazují nepotlačitelnou sílu lásky, přátelství a rodinných svazků. Režisérem snímku je Barry Jenkins, který proslul oscarovým filmem Moonlight.

Recenze:
Kdyby ulice Beale mohla mluvit, tak by jistě navyprávěla spoustu zajímavých příběhů. A jeden takový nám ve svém snímku prezentuje režisér a scenárista Barry Jenkins. Inspiroval se stejnojmenný románem spisovatele Jamese Baldwina, který na jmenované adrese kdysi vyrůstal. Pro samotného Jenkinse se tak film stává výpovědí o tématech jemu jako černochovi blízkých. Což se odráží i na celkovém ději, který díky svému zdrojovému materiálu působí osobitěji a intimněji.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací