4. ročník Marienbad Film Festivalu zavzpomíná na Petra Lébla

Konec prázdnin se odehraje ve znamení filmu a filmových tvůrců.
 
 
Mariánské lázně již počtvrté ožijí filmy a filmovým programem, a to od 28. do 31. srpna 2019. Marienbad Film Festival během čtyř dnů nabídne všem divákům experimentální snímky, světové filmové klasiky prezentované v neotřelé podobě, vzpomínku na Petra Lébla, hudební doprovodný program a mnoho dalšího.

Marienbad Film Festival započne již za dva měsíce, a proto se jeho tvůrci rozhodli zveřejnit vizuál tohoto ročníku, jehož autorem je český grafický designér a typograf Jakub Samek. Umělec se inspiroval snímkem Loni v Marienbadu (r. 1961), jež je dokonce úzce spjat se vnikem festivalu.

Koncem tohoto roku uběhne 20 let, kdy zemřel velikán české divadelní režie Petr Lébl. Při této příležitosti budeme moci na režiséra, herce, výtvarníka a uměleckého šéfa Divadla Na zábradlí v rámci festivalové sekce Retrospektiva zavzpomínat. Marienbad Film Festival se zaměří na Léblovu režisérskou televizní práci. Promítnuty budou i snímky a televizní pořady jiných tvůrců, kteří Léblův život přiblíží z jiného úhlu.

Hlavní sekce Theatre Electrique nabídne projekty současné domácí filmové tvory. Za hranice se vydáme s mezinárodní sekcí Cinema Excelsior prezentující profil a tvorbu vybrané zahraniční osobnosti. V programu nalezneme i novinku, a to sekci Extravaganza, díky které budeme moci navštívit původní kinokavárnu, jež nám naservíruje léty prověřené divácké tituly. Festivalová abonmá jsou již v prodeji.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací