Známí oslavenci: Christian Bale, Mel Gibson i Bradley Cooper mají narozeniny! A kdo ještě?

Které hollywoodské hvězdy čeká brzy narozeninová party? 
 
 
Leden, to je měsíc plný předsevzetí, nových začátků a snahy být lepším člověkem. Možná jste se rozhodli přestat pít, kouřit, nebo mluvit sprostě. Rozhodně byste ale neměli přestávat koukat na filmy, a pokud vás zrovna nenapadá, co pěkného zhlédnout, třeba vás inspiruje seznam hvězd, které v lednu slaví narozeniny. Uhádnete, kolikáté narozeniny mají kolegové z Pána prstenů Orlando Bloom a Elijah Wood? Tipnete si správně, kdo je starší: Nicolas Cage nebo Jim Carrey? A víte, kolik bude Alanu Aldovi? Stačí číst dál…

Australsko-americký herec mnoha tváří, režisér, hvězda obklopená aférami. Jeho první slavný film byl Šílený Max, dále třeba Statečné srdce a Smrtonosná zbraň. Poznali jste Mela Gibsona? 3. ledna měl 64. narozeniny, a i letos se na něj můžeme těšit v několika snímcích jeho oblíbeného žánru, akčního thrilleru. O dva dny později slavil 45 let miláček fanynek Bradley Cooper. Pozornost diváků získal díky Pařbě ve Vegas a Terapii láskou, ovšem své příznivce definitivně přesvědčil projektem Zrodila se hvězda. Doufáme, že nám svůj talent ještě podobným způsobem předvede v budoucnu. A 5. ledna slaví také Diane Keaton, ta se dočkala 74. narozenin. Diane ovšem její věk nezastaví a stále aktivně točí, nejvíce jí sedí romantické komedie. Z jejích největších úspěchů můžeme zmínit Annie Hall, Klub odložených žen a Lepší pozdě nežli později.

38. narozeniny oslavil 6. ledna britský herec Eddie Redmayne, kterého má každý znalý divák spojeného s biografickými snímky Dánská dívka a Teorie všeho, kde za ztvárnění Stephena Hawkinga získal Oscara. I přes toto ocenění se ale občas předvede výkonem, který diváky i kritiky spíše zaskočí. Ve stejný den slavil 65. narozeniny jiný Brit, kterého máme všichni nesmazatelně spjati s jednou postavou. Rowan Atkinson neboli Mr. Bean proslul jako přitroublá, němá postavička. Ve skutečnosti má tento milovník aut titul inženýra z Cambridge a doktorát z Oxfordské univerzity. 7. ledna slaví komiksový oblíbenec Jeremy Renner neboli Hawkeye. Letos mu bylo 49 let. Pokud jste propásli jeho filmy Příchozí nebo Wind River, tak byste to měli napravit. Ve stejný den má narozeniny i Nicolas Cage, držitel Oscara za Leaving Las Vegas. Máme ho ale spjatého spíše s akčními snímky, třeba Tváří v tvář, Next nebo Skála. Jeho hvězda sice už nezáří tak jasně jako v 90. letech, ovšem stále natáčí i pět filmů ročně. Gratulujeme k 56. narozeninám.

(Foto z filmů: Zrodila se hvězda, Teorie všeho, Wind River, Dámský klub, Joe)

13. ledna se Liam Hemsworth stal třicátníkem. Mladší bratr slavnějšího Chrise měl dosud největší úspěch díky roli v Hunger Games. Tento sympatický Australan má však nadějně našlápnuto, tak uvidíme, co nám ještě předvede. Dále slaví Orlando Bloom, který nejspíš už nepřekoná slávu role Legolase. Určitě mu to ale nezkazí náladu z jeho 43. narozenin 13. ledna. Slaví také jeho kolega ze Společenstva prstenu, Elijah Wood. Tomu bude 28. ledna 39 let. Nejnověji ho můžeme vidět třeba v hororové komedii Come to Daddy. Jason Bateman dostává spíše vedlejší role, ale díky svému komediálnímu talentu rozhodně pro diváky není neznámou tváří. Šéfové na zabití, Noční hra nebo Záměna patří k jeho největším úspěchům. 14. ledna slaví 51. narozeniny.

Díky Masce či Blbému a blbějšímu byl Jim Carrey v 90. letech hereckou, a především komediální hvězdou. Ve vážnějších rolích jako v Muži na Měsíci nebo ve Věčném svitu neposkvrněné mysli však také příjemně překvapil. 17. ledna ho čekají 58. narozeniny. Po jeho boku si v Yes Manovi zahrála charismatická Zooey Deschanel, která slaví ve stejný den, a to čtyřicátiny. Její nejpopulárnější role je pravděpodobně ta v 500 dní se Summer, úspěch měla také se seriálem Nová holka. O den později slaví majitel dvou Oscarů Kevin Costner 65. narozeniny. Kdo by neznal Osobního strážce nebo Tanec s vlky? Jeho kariéra, čítající momentálně 62 rolí, však zaznamenala i průšvihy, jako například Vodní svět. 

(Foto z filmů: Švadlena, Noční hra, Návrat blbýho a blbějšího)

Anglická kráska z bondovky Dnes neumírej nebo zákeřná manželka ze Zmizelé? To je Rosamund Pike, která bude mít 27. ledna 41. narozeniny. Momentálně se věnuje spíše seriálům. O den později slaví Alan Alda, který neztrácí svůj elán ani v 84 letech, navzdory Parkinsonově chorobě. Jeho nejslavnější role je jasně ta z M*A*S*H, ovšem natáčí stále, naposled se objevil třeba v oceňovaném Marriage Story. Představitel zádumčivých detektivů, především to je Tom Selleck. Magnum nebo Jesse Stone, to jsou nejoblíbenější role jeho fanoušků. Ovšem objevil se také například v Přátelích. 29. ledna slaví 75. narozeniny.

30. ledna bude mít Christian Bale 46 let. Známe ho především jako jednoho z představitelů Batmana. Své role bere velice vážně a neváhá kvůli nim zhubnout nebo přibrat. Americké psycho, Vice, Fighter, Dokonalý trik, nebo naposledy Le Mans ’66, to jsou jasné důkazy, že Bale patří mezi nejtalentovanější herce současnosti. 

Ještě zabrousíme mezi seriálové herce: Norman Reedus (6. ledna 51. narozeniny) proslul díky Živým mrtvým, Patrick Dempsey (13. ledna 54. narozeniny) vděčí za popularitu Chirurgům, Ed Helms proslul v americké verzi The Office a slaví 24. ledna 46. narozeniny, Jason Segel alias Marshall z Jak jsem poznal vaši matku se stane 18. ledna čtyřicátníkem.

(Foto z filmů: Zmizelá, Le Mans ’66, Bláznivá dovolená)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací