Víkend na chatě (2020)

Režie:
Premiéra v ČR: 25. 6. 2020 ()

Synopse: Stará láska nerezaví a dávné křivdy se jen tak nehojí – rčení jehož pravdivost stoupá s mírou vypitého alkoholu. Tahle komedie o partě přátel, jež se po letech znovu schází na chatě na víkendové oslavě, vás o tom přesvědčí.

Roky nevázaného mládí vystřídaly nažehlené konvence střední třídy a blížící se polokulaté narozeniny společné kamarádky Mitzi tak snadno zavdají příčinu k návštěvě chaty, kde kdysi všichni pařili jako náctiletí. Jednoduchá zápletka dává vyniknout brilantně napsaným dialogům, vrstevnatosti postav i notoricky známým písničkám. Debutují snímek finské režisérky Jenni Toivoniemi, která má však již za sebou řadu úspěšných krátkých filmů a také finský televizní seriál.

Recenze:
Vyrazme na narozeninový víkend na chatu s partou finských třicátníků. Jsou to dlouholetí přátelé, někteří tvoří pár, jiní mají tuhle neúspěšnou zkušenost už za sebou. Všechno se točí kolem oslavenkyně Mitzi, což je příhodné, protože jde o celkem sebestřednou postavu, která je tak trochu ztracená. Atmosféru překvapivé oslavy naruší už skutečnost, že Mitzi nemá na velké veselí vůbec náladu a chtěla se jen v tichosti vzpamatovávat z čerstvého rozvodu. Je tu také spousta dalších postav a jsou si rovnocenné. Některé nám možná připomenou nás samotné, jiné třeba přátele či příbuzné. Mohlo by se zdát, že se tu nic nestane, ale malá dramata a tíha nespokojenosti se svým životem je takřka všudypřítomná. Nenápadný snímek Jenni Toivoniemi o obyčejných problémech si čeští diváci mohou užít jako jedni z prvních na světě. Oko diváka zde potěší třeba Laura Birn nebo Christian Hillborg.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací